LÄS MER: Så startar IFK i U 21-matchen

Pontus Almqvist är lite av försäsongens man i IFK Norrköping. Förra säsongen var han utlånad till Varberg och Norrby i superettan. Väl tillbaka i den vitblå dressen har han tagit för sig ordentligt.

På måndagseftermiddagen sänkte den 19-årige anfallaren Djurgården i U 21-serien. Pontus gjorde alla tre IFK-målen i 3–1-segern.

– Klart att det är en jättefin känsla, jag hade bra kemi med Jakobsen (Alexander) som gjorde två fina assist. Det känns bra, nu är det bara att fortsätta lägga ner jobbet jag gjort och visa varje match, ge allt jag kan oavsett om det är A-lag, Sylvia eller U 21, sa Pontus på väg hem från Stockholm.

1–0 nickade han in på Jakobsens hörna i 20:e minuten, i början av andra halvleken kvitterade Djurgården efter att bollen tagit på IFK-backen Theodore Rask och ställt David Mitov Nilsson i målet och hemmalaget tryckte sen på för ett ledningsmål, men tack vare ett mycket disciplinerat försvarsspel höll gästerna tätt från fler baklängesmål.

Istället var det dags för Pontus Almqvist igen – ny nick till 2–1 med dryga kvarten kvar efter Jakobsens inlägg.

– En svår boll där Pontus gick upp med både kraft och spänst. Starkt att få in den, sa IFK-tränaren Stefan Hellberg.

Avgörande 3–1 kom i 89:e minuten när Pontus höll sig framme och utnyttjade ett felpass i Djurgården.

– Jag petade bollen förbi backen, kom fri från sidan och gjorde en tunnel på målvakten, berättade tremålsskytten.

Vad är anledningen till din starka utveckling?

– Tidigare har jag mer varit yttermittfältare och kommit ner ganska långt i planen. Nu har vi snackat om att jag ska vara mer inne i boxen och hela tiden våga ta för mig, utmana och skjuta, att verkligen vilja göra mål.

Tränare Hellberg hyllar det han fått se av den unge talangen hittills under 2019.

– En jättestor utveckling i form av spetskompetens, han har jobbat mycket med att tro på sig själv i straffområdet i och med den fysik han har, och sen spela enklare ute på planen. Det har hänt jättemycket och det blir oerhört spännande att följa Pontus i år. Han har en extrem styrka och snabbhet, närmar sig en nivå där man vet att det kommer hända nåt när han kommer in. För att starta i allsvenskan behövs det lite till, men en sån här match vinner man inte utan en sån spelare, sa Hellberg.

Även Manasse Kusu och Alexander Jakobsen fick mycket beröm på Stadshagens IP.

– Verkligen glad att se hur Manasse jobbade hela tiden med att pressa motståndarna. Han växer i sin bredd som spelare när han ser att det finns olika sätt att vinna matcher på, sa Hellberg.

IFK har inlett U 21-serien med två raka vinster, båda med 3–1.