Här är inte guldoddsen på IFK:s sida

Inget SM-guld till IFK Norrköping nästa år heller. I alla fall inte enligt Svenska Spels spåkula.

27 november 2018 12:00

Svenska Spels vinnarodds för allsvenskan 2019 är släppta. Där verkar det som om det ska bli en kamp mellan Malmö FF och AIK om guldet.

AIK är regerande mästare efter seger i slutomgången mot Kalmar. Då hjälpte det inte att utmanaren IFK Norrköping samtidigt vann sin match mot Häcken. AIK var till slut två poäng före IFK Norrköping i toppstriden.

Till nästa säsong är det årets tredjeplacerade lag, Malmö, som har lägst odds i guldstriden.

– Det är såklart väldigt jämnt i toppen och AIK har goda chanser att försvara SM-guldet men vi håller ändå Malmö snäppet högre inför nästa säsong. De senaste årens majestäter kan inte vara nöjda med året och de kommer vara ruskigt revanschsugna även om det kommer bli tajt, säger Jonas Nilsson, PR-ansvarig Svenska Spel.

Även IFK Norrköping, som var närmast AIK de sista om gångarna och tog hem stora silvret, finns med i guldsnacket tillsammans med Häcken som är kraftigt på frammarsch.

Nykomlingarna AFC Eskilstuna och Falkenberg kan ge rejäl påfyllning i plånboken för de som vågar sig på ett sånt spel. Båda står i 500 gånger pengarna, men det ska ju till en av de största skrällarna i modern tid om det ska ge utdelning också.

Oddsen på vinnare av nästa års allsvenska: Malmö FF 3,00; AIK 3,60; IFK Norrköping och Häcken, båda 9,00; Hammarby 11,00; Djurgården 17,00; Östersund 35,00; Helsingborg 40,00; IFK Göteborg och Elfsborg, båda 60,00; Örebro, Kalmar och Sundsvall, alla 100,00; Sirius 200,00; Eskilstuna och Falkenberg, båda 500,00.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander