Här är IFK:s tunga värvningsbomb

IFK värvar in landslagsbacken Kevin Alvarez. "Jag vill hjälpa laget att vinna allsvenskan", säger han.

22 februari 2019 14:16

Ny presskonferens på Östgötaporten – och ytterligare en internationell värvning som landar i IFK Norrköping.

22-årige Kevin Alvarez från Honduras heter det senaste tillskottet i IFK:s späckade trupp. Han har bland annat meriter från OS i Rio de Janeiro 2016 och var tidigare under vintern också aktuell för Malmö FF.

Men IFK är alltså hans nya klubbadress. Ett fyraårskontrakt är påskrivet.

– Vi har följt honom jättenoga. Stig (Torbjörnsen, scouten) har gjort ett gediget jobb och vi har sett honom i sex månader. Det är en fantastisk spelare som vi får chansen att se i IFK-tröjan. Vi kunde absolut inte tacka nej till det här. Det är en kraftfull spelare som kan spela både wing till höger eller vänster, eller som back. Han har dessutom en gedigen meritlista, säger IFK-managern Jens Gustafsson på presskonferensen.

Ordföranden Peter Hunt konstaterar att IFK möjligen snuvade någon annan allsvensk klubb på affären, men säger också att man inte kunde tacka nej till det här.

– Han var inte billig men jag tycker vi har gjort en kanonaffär. Det finns potential att utveckla Kevin ytterligare hos oss, säger Hunt.

Ian Smith fick agera tolk under presskonferensen när Kevin Alvarez berättade om övergången.

– Jag är glad att vara här. Jag har träffat coacherna och spelarna och har fått ett bra välkomnande. Jag ser en stor möjlighet för min karriär här. Jag har förstått att det finns fantastiska supportrar här. Jag vill hjälpa laget att vinna allsvenskan, säger Alvarez via Smith.

Ian Smith har egna erfarenheter av IFK:s nyförvärv.

– Jag har mött honom i Amerika i en turnering. Han är riktigt bra, snabb och stark. Jag vet att han kommer vara bra för laget, säger Ian Smith.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh