Han pekas ut som nya "Svennis"

Potential att bli den största tränaren sedan "Svennis". Jens Gustafsson möter Hasan Cetkinkayas utspel med ett skratt. "Det är inte så att det påverkar vardagen".

3 oktober 2019 09:07

Mattias Larsson, fotbollskrönikör i Kvällsposten, skrev nyligen att Malmö kommer ha blicken vänd mot Östgötaporten när det är dags att börja diskutera vem som ska ta över huvudansvaret efter Uwe Rösler. Jens Gustafssons jobb i IFK Norrköping uppmärksammas även på annat håll. 

Hasan Cetinkaya, Norrköpingskillen och den omskrivne agenten med halva landslaget i sitt stall, sparade inte på berömmet i en intervju med Sportbladet nyligen.

Det finns en tränare i allsvenskan som jag ser rätt saker i, som har det som krävs för en högre nivå, sa Cetinkaya.

Och fortsatte:

– Jens Gustafsson. Jag kanske ska höra av mig till honom och berätta att han kan bli vår största tränare sedan "Svennis".

41-årige Gustafsson som tog över efter Janne Andersson var nära att ta IFK till SM-guld förra året och har även en tredjeplats med "Peking" under sin tid i klubben som även präglats av lyckade värvningar och stora spelarförsäljningar.

Att det talas och skrivs bra om hans person och manager-jobb säger Gustafsson:

– Jag vet hur det fungerar på något sätt men det är ju roligare att läsa det än något annat om jag ska vara uppriktig, men det är inte så att det påverkar vardagen. När vi tränare lyfts fram på något sätt så är det ett resultat av att spelarna och laget har gjort bra resultat och utvecklats.

Är du en bättre tränare/manager idag än när du kom?

– Definitivt. Det är en självklarhet att jag är tryggare i en övergripande roll som innefattar väldigt mycket som fortfarande leder till att du är otillräcklig i rollen. Du behöver ha otroligt många människor som hjälper till. Vi har en stab som är väldigt prestigelös för att göra det bästa av spelarna.

Är Jannes ande utvädrad här nu?

– Ha ha ha. Han dyker upp här varje dag fortfarande, säger Jens Gustafsson. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung