"Han kommer bli en Sparta-spelare"

David Moberg Karlsson kommer allt närmare en flytt till Sparta Prag. "Han kommer bli en Sparta-spelare", berättar en källa nära den tjeckiska storklubben.

Det har varit en följetong de senaste veckorna. Ända sedan den gamle storspelaren Tomas Rosicky var i Norrköping för att övertyga David Moberg Karlsson om att ta steget till den tjeckiska ligan fram till nu.

Affären har verkat mer eller mindre klar ett tag, utan att de sista detaljerna kunnat spikas.

LÄS MER: IFK-anfallaren om stora intresset

Sporten har varit i kontakt med en källa med god insyn i Sparta Prag som konstaterar:

– Det är väldigt nära, nästan klart. Båda klubbarna diskuterar de sista detaljerna. Sparta har sagt det i nästan en vecka ....

– Så jag vet inte när det kommer bli officiellt. Det kan bli idag, imorgon eller nästa vecka. Men han kommer bli en Sparta-spelare. Min känsla är att det kommer bli klart och kommuniceras ut nästa vecka.

David Moberg Karlsson har varit tydlig med att han är redo för nästa steg nu med ett år kvar på kontraktet i IFK Norrköping.

– Om det blir ett klubbyte kommer det inte vara baserat bara på de största ligorna eller var det är mest pengar. Utan jag kommer göra ett val där jag förhoppningsvis får spela. Sedan vet man inte om det funkar ändå, men jag kommer göra mer research än när jag var yngre, sa "DMK" till Sporten i november.

Enligt den källa som vi haft kontakt med i Tjeckien har anfallaren varit i Prag i veckan, även om han ska vara överens med klubben om sitt personliga avtal redan. Det rapporterade även Fotbolldirekt om på torsdagskvällen.

LÄS MER: DMK: "Jag är inställd på att lämna"

Och för Sparta Prag kommer värvningen, om den blir helt klar, lägligt. Klubben har slitit ett tag och halkat ner till fjärde plats i tabellen. Nu är man hela tolv poäng bakom ledande rivalen Slavia Prag.

Är han en spelare vars kvalitéer du ser att Sparta Prag behöver?

– Definitivt. Sparta har haft stora problem på båda kanterna den här säsongen, så DMK kommer absolut bli en stor boost. Det är 100 procent att han kommer tillhöra startelvan i vår. Om han är skadefri förstås.

Det har spekulerats i en övergångssumma – vår källa tror att det rör sig om runt 1,2 miljoner Euro eller uppåt, som kan nå upp till 1,8 till 2 miljoner Euro om bonusar och klausuler faller ut.

Återstår att se om övergången också blir komplett de närmaste dagarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa