Han är på väg mot IFK-kontrakt

Manasse Kusu var en bärande del i Sylvia som vann division 2 i år. 2019 kan mittfältstalangen spela allsvenskt. "Om Arnór kunde så kan jag också göra det", säger Kusu.

26 november 2018 18:30

17-årige Manasse Kusu deltog i alla Sylvias 22 matcher den gångna säsongen, varav 19 var från start. Han gick från klarhet till klarhet och gjorde flera träningar med IFK Norrköping samt ett par träningsmatcher.

Nu belönas Manasse Kusu. Enligt uppgifter till Sporten kommer Kusu snart att presenteras som en IFK-spelare inför nästa år.

Huvudpersonen själv dementerar inte på något sätt att han blir en del av IFK 2019:

– Vi håller på och diskuterar. Men jag tror att det kan bli klart inom kort, snart sitter alla bitar på plats, säger Kusu.

Manasse Kusu har tidigare spelat ungdomsfotboll för IFK Norrköping. Nästa år kan det alltså bli betydligt tuffare uppgifter.

– Det har varit mitt mål sedan jag kom hit. Att IFK är intresserade, bara det är glädjande, ett kvitto på att jag har gjort något bra, säger han.

Med viss distans: hur kändes den här säsongen för egen del?

– Det gick bra. Jag fick all hjälp både från IFK och Sylvia. Det var min första seniorsäsong. Jag tror att det är den bästa säsongen i min karriär.

Steget från division 2 till allsvenskan skrämmer Kusu föga:

– Om Arnór(Sigurdsson, såldes i sommar till CSKA Moskva för en rekordsumma) kunde så kan jag också göra det, säger Manasse.

Om det nu skulle bli för tufft att få speltid i IFK Norrköping, så finns Sylvia i division 1 som en back up.

– Jag får se hur det blir. Det är klart att jag vill vara med IFK, jag strävar efter allsvenskt spel. Men om det skulle bli spel i ettan, så är inte det dåligt, säger Kusu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis