Brottby är tvåa i sin division 4-serie, och på torsdagskvällen får de finbesök i det som lär bli "årets match" på Össeby IP norr om Stockholm.

– När vi såg lottningen var det första gången jag hörde talas om dem, om jag ska vara ärlig, men det är alltid kul att komma ut och spela den typen av matcher i "fotbollens moder" eller vad jag ska kalla det, säger IFK:s manager Jens Gustafsson.

Trots att det skiljer många divisioner mellan lagen vill han inte ta nåt för givet.

Artikelbild

| Jens Gustafsson.

– Man kan förvänta sig att alla som tillhör Brottby vill göra sitt livs match, och med det sagt behöver vi vara på vår toppnivå för att klara av det, och det hoppas jag vi kan vara från start.

Hur pass viktig är Svenska cupen för er?

– Det har ju visat sig att de här matcherna som kommer i gruppspelet sen är väldigt viktiga för att komma rätt in i säsongen. I år var vi inte så lyckosamma men förra året desto mer, så det är en väldigt viktig sak. Både för möjligheten att ta sig ut i Europa men också att vi får en bra start på nästa säsong, säger Jens.

Han hoppas att laget kan spela ut och få igång offensiven.

– Framförallt skapa lite klarare målchanser, och jobba med de sakerna som har med sista tredjedelen att göra, plus att vi måste driva på med bolltempot.

Startelvan avslöjar han inte, men det lär bli åtskilliga förändringar jämfört med en allsvensk match.

– Med tanke på att truppen är så bra och kvalitativ som den är har många fått stå vid sidan som inte förtjänat det, och som definitivt förtjänar att spela den här matchen. Vi ska ha ett slagkraftigt lag. De som inte spelade mot Elfsborg, eller satt på bänken, kommer spela, och sen fyller vi på med några som spelade mot Elfsborg också, säger Jens.