Alexander Fransson har gjort 14 matcher sen återkomsten från Basel i Schweiz. På de tolv första blev det ingen fullträff från 24-åringen på IFK Norrköpings innermittfält. Skillnad nu med två mål på de två senaste omgångarna.

Först kvitteringen mot Kalmar förra helgen, och så 1–1 även mot Östersund på Östgötaporten på söndagskvällen. Ett distinkt lågt placerat skott i högra hörnet.

– Ja, två mål på två matcher nu. Det är kul. Jag fick bollen utanför straffområdet, tänkte egentligen inte så mycket utan det var bara att trycka den. Hade ganska bra kontroll på det, sa "Alle" en stund efter slutsignalen.

Gästerna från norr hade inlett matchen bäst och också tagit en tidig ledning. Franssons kvittering tog hemmalaget tillbaka in i matchen.

– Som läget var var det väldigt viktigt, de hade 1–0 och vi hade lite problem där i början. Sen fick vi 1–1:an och tog över mer och mer, sa han.

Lite samma läge som mot Kalmar senast?

– Jo, jag vet inte varför vi hamnar i den sitiuationen igen, vi får kolla noga under analysen i morgon och se vad vi kan förbättra. Men efter 1–1 tog vi över och fortsatte därifrån, sen rullade det bara på, sa "Alle".

Artikelbild

| Alexander Fransson.

Två mål på två matcher, vad har hänt?

– Jag har fått gå till mig själv, och nu går skotten in istället för på målvakt eller utanför. Ibland ska man ha lite tur men det är nåt jag har jobbat för.

Efter hans mål kom snart ett till. Nu var det Kalle Holmberg, pånyttfödd skyttekung, som höll sig framme med ett perfekt avslut, fint framspelad av Simon Skrabb.

I början av andra halvleken var Östersund mycket nära en kvittering, utan att lyckas. Även Kalle hade ett jätteläge till, men var centimeter från att gå in bollen där. 3–1 kom istället på straff, kyligt slagen av inhopparen Lars Krogh Gerson, efter att Gudmundur Thórarinsson blivit dragen i tröjan.

Simon Thern satte fyran och gästerna reducerade på straff på sista sparken. 4–2 innebar att IFK fortsätter nosa ledande AIK i hasorna. Tre poäng skiljer mellan lagen där IFK har en match mer spelad. AIK ställs mot Malmö på måndagskvällen.

– Absolut att vi sätter vi press på AIK, de har en tuff match mot Malmö. MFF är starka just nu så det blir ingen lätt match för AIK. Förhoppningsvis kan MFF vinna den så det blir lite nerv i guldstriden, sa "Alle".

IFK:s lagmaskin är svårstoppad. Det här var lagets tolfte match i rad utan förlust. Senaste nollpoängaren kom borta mot Malmö 28 juli.

– Jag vet ju inte riktigt hur det var på vårsäsongen innan, men nu känns det som om alla är säkra på vad vi ska göra på planen och alla tar jobbet för varandra. Det flyter på bra nu, konstaterade Fransson, mittfältaren som förutom målet imponerade med sin aggressivitet och blick för spelet.

IFK:s manager, Jens Gustafsson, var inte nöjd med lagets start på matchen i kylan, men desto mer belåten med hur man vände underläge till en ny viktig seger.

– Vi fick inte igång nåt spel egentligen innan vi gjorde 1–1. Sen gjorde vi även 2–1 ganska snabbt, två väldigt fina mål. Sett över 90 minuter förtjänade vi att vinna. Jag är stolt hur spelarna tar sig an den här uppgiften mot ett riktigt bra lag, sa Jens på presskonferensen.