"För dem är det bara ren ångest"

David Moberg Karlsson ser inga frågetecken inför den sista guldstriden. "Jag tror stenhårt på det", säger han.

9 november 2018 08:00

Det är bara att titta i tabellen, och så som den har sett ut hela hösten, för att konstatera det uppenbara:

AIK har ett guld att förlora och IFK Norrköping har ett att vinna.

– För dem är det bara ren ångest. De har ju varit klara halva året. Det är ångest, ångest, ångest och jag tror inte de springer runt och skrattar så som vi gör. För oss är det bara en chans. Det finns inget att förlora för oss. Det är bara ut och köra. Det är för jävla skönt att spela i IFK Norrköping nu, säger David Moberg Karlsson efter träningen på Östgötaporten.

LÄS MER:"Bästa dagen i livet"

"DMK" älskar underdog-läget inför söndagens allsvenska avslutning. Hela han lyser av självförtroende när han pratar om det.

– Det är nu det gäller. Även om man är sliten kan man inte vara mer laddad när det är en sån här match.

Har du stått inför en liknade match tidigare?

– Jag har ju vunnit cupguld så det har ju varit en viktig match, men jag har nog aldrig spelat en liknande sista match. Om vi hade mött Häcken och varit klara att "bara" komma tvåa hade man ju kunnat skita i att åka dit. Då hade man ju varit på semester redan. Men nu är jag taggad så in i ...

I DMK:s huvud finns det inget annat än att två resultat ska gå IFK:s väg i den sista omgången.

– Jag tror stenhårt på det. Jag tror stenhårt på att vi kan vinna vår match och jag tror stenhårt på att Kalmar kan vinna sin. Så det är absolut ett öppet race, säger han.

LÄS MER: "Jag hade verkligen en tro"

Fakta inför IFK:s match är att Häcken är obesegrat på hemmaplan i år. Å andra sidan har IFK faktiskt tagit sju raka segrar mot dem i allsvenskan plus en i cupen.

– Vi kanske passar att möta Häcken. Vi kommer absolut att ha stor respekt för dem. Det är ingen match som man bara städar av och sen hoppas att Kalmar ska vinna. Vi måste göra vårt jobb. Men om vi spelar som vi kan och får till en bra prestation spelar det ingen roll att de är jättehemmastarka. Då är vi ett fruktansvärt bra lag, säger DMK.

Och om ni skulle släppa in 1–0 har ni vänt det flera gånger också.

– Ja. Det är bara att fläska på. När man möter Häcken borta kan man inte tänka att man ska hålla nollan heller, och dö om man släpper in ett. De har ett otroligt skickligt lag med offensiva spelare men de "fuskar" defensivt också. Det är naivt att tro att man inte ska släppa in något. Det är bara att fortsätta matchen igenom. Ju längre matchen går, desto större motivation och ork kommer vi ha också.

Sen får ni kasta in Sjölund på övertid om ni behöver ett segermål.

– Ja, det är bara att slänga in honom.

LÄS MER: "Tusentals IFK-fans på plats"

Men AIK måste förlora också. Fakta där är att "Gnaget" bara har en förlust under året, mot IFK. Å andra sidan kommer de till Kalmar med stukat självförtroende och flera nyckelspelare borta.

– Rent krasst tror jag det har varit otroligt mycket bättre stämning här än hos dem på Karlberg. Sen, åter igen, har de allt i egna händer. Om de klarar det är det bara att lyfta på hatten. Oavsett tycker jag att vi ska ner och bara göra en så bra prestation som möjligt. Om vi har kämpat rövarna av oss kommer vi kunna gå rakryggade från den här säsongen, oavsett hur det blir. Men vi får inte åka ner och förlora samtidigt som Kalmar vinner. Då hade man ju slitit hjärtat ur sig.

Moberg Karlsson sätter stor tilltro till Kalmar i avgörandet.

– Kalmar har mer kvalitet än vad de har visat. Så som Rydström var som spelare tror jag inte heller han är så sugen på att AIK ska fira guld på deras arena. Jag tror de kommer göra allt för att sätta käppar i hjulet, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh