Efter skadan – nu är Wahlqvist hel

Skadan är läkt och Linus Wahlqvist tränar för fullt igen. "Jag har inte känt någonting", säger den förre IFK-backen om stressfrakturen.

10 januari 2019 19:00

Från IFK till tyska Dynamo Dresden i somras. Där har Linus Wahlqvist haft en bra tid, men det nyss gångna året slutade sådär. Sista fyra matcherna missade han på grund av en stressfraktur i baksidan av låret.

Nu är rehabtiden över.

– Jag har kört på efter nyår. Sedan har jag tagit det lite lugnare de senaste två dagarna, jag fick en liten reaktion i fötterna när jag gick från joggingskor till fotbollsskor. Men jag kommer gå för fullt igen från lägret i Belek dit vi åker imorgon (fredag), säger Wahlqvist till Sporten.

LÄS MER: "Tror att han kan bli ännu bättre"

Skadan som höll honom borta sista dryga månaden av det högintensiva 2018 har däremot inte spökat igen.

– Nej, jag har inte känt någonting och jag har ändå kört tre–fyra fulla pass. Det är skönt, när man varit borta sex veckor vill man att det ska kännas bra när man kommer tillbaka.

Har det varit segt?

– Det har det såklart. Speciellt när laget också hade det lite tungt de sista fyra matcherna. Då vill man vara med där och spela och hjälpa laget. Den första tiden var det bara rehab också och sedan löpa en mil varje morgon. Löpning och gym är inte det roligaste.

Linus Wahlqvist hade ett hektiskt år där han inledde med januariturnén med landslaget, fortsatte med fullt IFK-fokus samt U21-landslagets matcher och fortsatte direkt ut i proffslivet med matcher i 2.Bundesliga fram tills skadan kom.

Bra för dig att få ett break också, även om det inte är kul att få det genom en skada såklart?

– Så kan det vara också, det är väl något positivt med det i alla fall, att kroppen fått återhämta sig lite. Sedan kom det väl lite lägligt i alla fall att det var under juluppehållet så jag inte missade många matcher.

LÄS MER: Nyman: "Blir rörd över mottagandet"

Dynamo Dresden har haft en säsong som gått upp och ner hittills. Laget ligger tia under vinteruppehållet i den jämna tabellen.

– Först nu har vi dragit igång försäsongen, vi kommer spela fyra matcher på lägret, och ska komma förberedda när serien drar igång igen 30 januari. Jag hoppas vi kan börja ta lite fler trepoängare och inte så många kryss och onödiga poängförluster.

Dynamo Dresden spelade en träningsmatch redan i början på veckan, mot FSV Budissa (7–0), hemma på Rudolf Harbig Stadion.

Att döma av bilderna på klubbens Twitter-konto var det dock allt annat än ett bra underlag i den matchen.

– Haha. Jag spelade inte då, men jag vet inte om det kan räknas som match ens. Det hade snöat konstant i två dagar. Det var mest en lerpöl, säger Linus Wahlqvist som hoppas vara redo för spel igen på det kommande lägret.

Från sin tillvaro i den tyska fotbollen har han såklart även noterat att Christoffer Nyman vänt hem till IFK igen.

– Först och främst en fantastisk värvning av IFK. Jag har svårt att tro att någon annan klubb i allsvenskan kan göra en bättre värvning än den inför säsongen. När man är kompisar har man vetat om att han haft en vilja att komma hem och starta om efter en skadeperiod som han haft. Jag är glad för hans skull – och för IFK:s skull, säger Wahlqvist om sin förre lagkamrat som återigen drar på sig den vitblå dressen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson