DMK om debuten: "Vill visa fansen"

"Jag har bra självförtroende men laget hjälpte mig också", säger David Moberg Karlsson om sin debut i den tjeckiska ligan.

19 februari 2019 08:57

Sparta Prag vann måndagskvällens derby borta mot jumbon Dukla Prag. En galen och svängig match där DMK:s lag låg under två gånger om men vände och vann med 3–2.

Efteråt fick den förre IFK-spelaren många lovord. Han utsågs bland annat till matchens lirare och till klubbens hemsida sa han så här om att göra ligadebut:

– Det var mycket känslor före matchen. Man vet inte något om ligan och det är mycket press. Man vill visa fansen att man kan spela fotboll. Det blev en ganska bra match för mig. Coachen ville att jag skulle ha mycket boll på kanten och dribbla vilket jag är bäst på. Jag tycker att jag gjorde det bra, säger Moberg Karlsson och fortsätter:

– Lite besviken är jag att vi inte gjorde något mål på någon av mina passningar men det kommer att komma.

Moberg Karlsson byttes ut i den 74:e minuten och efter det kom avgörandet för den nya ligatrean. Han fick frågan om att han visade på gott självförtroende när han fick chansen i sin nya klubb.

– Det beror också på att spelarna hjälpte mig mycket. För någon vecka sedan pratade några av killarna med mig och sa att jag är väldigt bra på att dribbla en mot en. Att jag skulle utmana. Coachen sa också att jag skulle göra det och det hjälpte mig mycket. Jag har bra självförtroende men laget hjälpte mig också.

Det viktigaste för Sparta Prag var dock de tre poängen, även om det inte var någon glimrande fotboll man bjöd på.

– Det är en stor känsla för laget att komma till de här stora matcherna, kanske inte spela den bästa fotbollen, men ändå vinna. Hur många matcher under Sir Alex (Alex Ferguson) vann inte Manchester United i sista minuten? Självklart vill vi spela bättre, men det är en styrka av laget också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson