LÄS MER: Betygen: Så skötte sig IFK-spelarna

AIK:s kryss mot Örebro hade gett förnyat IFK-bränsle i guldjakten. Det lilla problemet var att man själv också bara fick en pinne hemma mot Djurgården.

– När man fick höra det sjönk man ju ännu mer mentalt. Men vi kan inte fokusera för mycket på AIK. Vi har ju lag som jagar bakom oss också och vi hade ju mer velat hänga av dem, sa "DMK" när han kom ut från omklädningsrummet med en bukett efter att ha blivit utsedd till bäste hemmaspelare.

Det var bra drag i benen på DMK i hela matchen, och för lagets del främst i första halvlek. Andreas Isaksson hade fullt upp med tunga skott från Alexander Fransson, Henrik Castegren och Moberg Karlsson, plus ett gäng lägen till.

Men målet fick IFK hjälp med. Simon Skrabbs inspel skapade missförstånd mellan DIF-målvakten Andreas Isaksson och Markus Danielson, och hux flux låg bollen i det egna målet.

– Det borde stått 2–0 eller 3–0 efter första. Man är frustrerad och ledsen att vi inte kan vinna en sån match, tyckte DMK.

Han själv kunde mycket väl ha fått med sig en straffspark innan paus också.

Artikelbild

– Vi ska ha en straff där.

Vad sa domaren då?

Artikelbild

| Kalle Holmberg på språng.

– Ja, va fan sa han? Att han inte tyckte det var straff. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag gör ju gubben så varför ska jag trilla? Om jag inte ramlar eller han tacklar mig kommer jag ha ett fantastiskt skottläge. Kalle (Holmberg) är ju förste straffskytt så det är ju inte så att jag får straffen ändå. Om jag har ett jättebra läge vill jag ju skjuta själv.

LÄS MER: Så var matchen minut för minut

Efter paus blev det jämnare spel och Djurgården fick till en kvittering. Förre IFK-spelaren Nicklas Bärkroth kom loss på högerkanten och spelade in till Aliou Badji som dunkade in slutresultatet

Moberg Karlsson var inte nöjd med lagets insats i andra halvlek.

– Vi var så överlägsna spelmässigt i första och jag tycker vi skulle ha gått ut och spelat exakt likadant i andra. Men på något sätt lyckas vi inte med det. Vi har haft en hård träningsvecka och tre matcher och det påverkade kanske. Då blir det inte samma återhämtning. Sen pratar vi lite väl mycket om att de kommer komma ut som ett annat lag efter paus. När vi spelar så fantastisk fotboll som vi gör i första ska vi snacka om hur vi ska göra i stället. Jag tycker inte Djurgården har något egentligen, sa DMK.

Stockholmarna kunde dock återvända hem med en inkrigad poäng.

– Vi har tappat två poäng på två matcher nu (även Sirius), konstaterade David Moberg Karlsson innan han lämnade Östgötaporten.