"Det var jag mest besviken över"

IFK Norrköpings nyförvärv Sead Haksabanovic valde att spela för Sverige i ungdomslandslagen. Men när det blev dags för U21-landslag var det tyst från Sverige – då valde 19-åringen att byta till Montenegro. "Jag hörde ingenting från Sverige, Montenegro ringde varje dag", säger han i Lundhs podcast på Fotbollskanalen.

4 mars 2019 12:00

Lånet från Premier league-klubben West Ham är en av allsvenskans tyngsta värvningar i vinter. Sead Haksbanovic slog igenom stort i Halmstad som 15-åring och såldes till West Ham 2017 för 35 miljoner kronor. Samma sommar valde mittfältaren att byta landslag – från Sverige till Montenegro.

– Några förstår mitt val. Men det är några som inte förstår och hatar på mig. Det är sådant man får ta. Jag väljer ju att spela för Montenegro. Jag var beredd på att jag skulle få lite skit, säger Sead Haksabanovic i podcasten Lundh.

Sead Haksabanovic representerade Sverige i ungdomslandslagen, men när det blev dags för U21-landslaget blev det tyst.

– Jag hade en chans att gå till U 21-landslaget, men det var ingen som ringde mig, ingenting, det var det som jag var mest besviken över. När man har sådana spelare borde man ha bra kommunikation med dem, ringa dem bara för att fråga hur det känns i klubben, hur de mår och hur de ser på landslaget, säger Sead Haksabanovic som säger att inte hörde något från Håkan Ericson, som var förbundskapten för U 21-landslaget då, A-landslagets förbundskapten Janne Andersson.

Sead Haksabanovic, som varit i IFK Norrköping sedan mitten av januari, tvingades kliva av lördagens cupmöte mot AFC Eskilstuna redan i första halvlek och röntgades efter matchen. Men det ska inte vara någon större fara med mittfältaren.

– Han fick en rejäl smäll över fotryggen men jag räknar med att han kan vara med och träna redan på onsdag, sa Dale Reese till Sporten under söndagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Nyenger