Carlberg: "Ska ligga tvåa–trea i stan"

Vargarna vill öka sitt publiksnitt 2019. "Speedwayen är Sveriges tredje största arenasport, då ska vi ligga tvåa–trea i stan", säger ordföranden Anders Carlberg.

15 maj 2019 07:00

LÄS MER: Ett stort Varghjärta har gått ur tiden

LÄS MER: Så kör Vargarna i premiären

Säsongen drar igång på Ica Maxi Arena under onsdagen. Den gör det på ett väldigt speciellt sätt där klubben för första gången kommer att köra en match utan att eldsjälen och den tidigare mångårige ordföranden Torsten Sahlin är på plats.

Han avled i april och kommer hedras vid premiären mot Valsarna.

– Det kommer att bli tomt när han inte är där med sin vargpäls. I samband med förarpresentationen kommer vi att hålla en tyst minut. Familjen med barnen Björn och Mia kommer vara på plats. Sedan har vi sagt att vi kör säsongen 2019 till minne av Torsten, säger Anders Carlberg.

Han och klubben jobbar in i det sista för att få allt på plats inför säsongens första allsvenska match. Carlberg är noga med att påpeka att man ökade sitt publiksnitt under förra säsongen.

Från 663 året innan till 838.

– Och vi räknar de som verkligen är på arenan. Inte mängden årskort som inte är på plats. Om vi ska vara trovärdiga mot våra samarbetspartners funkar det inte att vi säger en siffra på ett par tusen och sedan kommer de ut och räknar till 800, säger Carlberg.

– Speedwayen är Sveriges tredje största arenasport, då ska vi ligga tvåa–trea i stan.

I jakten på ny publik har man satsat på billigare biljetter för unga vuxna (19–21). Planen är att fortsätta öka snittet under säsongen som kommer.

Om drömmen att köra elitserien igen ska bli realistisk, vad måste ni upp i publikmässigt då?

– Det är två spår i det, den ena är att vi måste få hjälp av våra samarbetspartners, vi behöver veta att vi kan få in 2,5 till 3 miljoner i sponsring. Då kan vi gå till Svemo och ansöka oss upp. Sedan vet vi att vi brukar få en ökad publik med mellan 1 000 och 1 500 om vi går upp.

Sedan förra säsongen är elitserien en stängd liga – och kommer så vara i ytterligare två år. Det går att ansöka sig upp men inte att gå upp på enbart sportsliga grunder.

Finns det en plan för när ni vill vara redo att köra i elitserien igen?

– Vi har en plan och en målsättning som vi under året kommer att presentera för fans och samarbetspartners.

Som Sporten skrev om igår så kommer Vargarna att köra premiären med följande startsjua: 1) Mathias Thörnblom, 2) Viktor Bergström, 3) Kim Nilsson, 4) Timi Salonen, 5) Daniel Davidsson, 6) Henrik Bergström, 7) Dennis Fagerkrantz.

Valsarna ställer upp enligt följande: 1) Pontus Aspgren, 2) Filip Hjelmland, 3) Kenneth Hansen, 4) Johannes Stark, 5) Lasse Fredriksen, 6) Adrian Bergqvist, 7) Jonathan Ejnemark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson