På Össeby IP i Brottby norr om Stockholm börjar IFK Norrköpings cupresa. Det blir en match mot Brottby SK – nykomlingar i division 4 Uppland som just nu ligger tvåa i tabellen efter serieledande IFK Uppsala.

I de två senaste seriematcherna har Brottby vunnit med 3–1 mot Rimbo och kryssat (3–3) mot Upsala IF.

Att få klassiska IFK Norrköping som motstånd är något alldeles extra.

Artikelbild

"Inför lottningen hoppades jag framförallt på att få möta något av de stora stockholmslagen. Men att lottas mot ett topplag från allsvenskan kändes fantastiskt", säger backen Joakim Hellberg till Brottbys hemsida.

För 22-årige Hellberg blir det hans största match hittills som fotbollsspelare.

"Det känns som en tuff och samtidigt spännande utmaning, förhoppningsvis kan vi störa dem lite", säger han och lägger till:

"Jag hoppas bara att vi kan bjuda publiken, tv-tittarna och Norrköping på en match de sent ska glömma".

Det finns emellertid ett par spelare i Brottbys trupp som tidigare har huserat på en högre nivå än division 4. Peiman Pahlevan tillhör den skaran, han har spelat i bland annat IK Frej, Vasalunds IF och Valsta Syrianska.

"Att det (IFK Norrköping) är professionella fotbollsspelare glömmer man snabbt bort när domaren blåser i pipan. Då blir de vilka motståndare som helst, säger Peiman till Brottbys hemsida.

Pahlevan hyllar det som "Peking" har uträttat i år.

"Norrköping har en fantastisk form i allsvenskan för tillfället. De spelar fin fotboll och kommer slåss om guldet hela vägen till sista omgången. Dock gynnar det oss då ligan väger tyngre än cupen och fokus kan ligga åt annat håll. Därmed ger det ytterligare någon procent till skrällchans", säger han.

Peiman Pahlevan kommer att dra ett stort lass för sitt Brottby mot allsvenska IFK, inte minst när det gäller att peppa sina lagkamrater som kan tänkas ha en hög anspänningsnivå.

"Jag kommer hjälpa grabbarna genom att tydligt poängtera att de inte ska glömma bort att vi slog ut Haninge i förra omgången. Spelare för spelare så finns det tre-fyra i Haninge som skulle kunna platsa i allsvenskan. Det som skiljer sig mest är det taktiska. Alltså gäller det att slå sin spelare i matchen. Oavsett anfallare eller försvarare. Vill tillägga att Haninge hade spelare som både spelat i allsvenskan och i norska tippeligan. Ingenting är omöjligt", säger han.