LÄS MER: Första gången mot IFK för förre Sylvia-keepern

LÄS MER: Busch Thor vill spela mot IFK

Hete anfallaren Kalle Holmberg drog på sig sitt tredje gula kort i segermatchen mot Malmö i onsdags. Det innebär att Kalle är avstängd i lördagens bortamatch mot Sirius.

Ersättare i truppen blir Kasper Larsen, danske backen som har haft bekymmer med en hälsporre och tvingats vila de senaste veckorna.

– Kasper har fått ett skydd som hjälper honom. Vi får se hur mycket vi använder honom i den här matchen, vi följer utvecklingen helt enkelt, säger IFK:s manager Jens Gustafsson.

Lagkaptenen Andreas Johansson har spelat på sprutor trematcher i rad för att dämpa smärtan i vristerna. Enligt IFK-managern ska det dock inte vara några större problem för "Ante" att komma till spel även på Studenternas IP i Uppsala.

Alexander Jakobsen hoppade in mot Malmö, men har innan dess dragits med en skada som har hållit honom borta från spel ett tag. Nu är dock anfallaren tillbaka för fullt.

– Jakobsen har fått ett antal träningar som varit viktiga för honom. Han är igång ordentligt, säger Jens.

Vem som ersätter Kalle Holmberg i anfallet vill han inte avslöja. David Moberg Karlsson känns given. Troligen även Simon Skrabb. Tredjemannen där framme blir då antingen Jordan Larsson eller Alexander Jakobsen.

LÄS MER: Så ska IFK hantera täta schemat

LÄS MER: "Aldrig rätt att reagera så"