Avslöjar: Han kommer få en IFK-roll

Stefan Thordarson är tillbaka i stan – och i IFK. Han kommer få en roll i klubben. "Det var självklart att tacka ja", säger han.

7 januari 2019 19:00

Den isländske anfallaren blev en ikon i den vitblå dressen under sina år i IFK. När A-truppen drog igång träningen igen på måndagen var hans son Oliver Stéfansson, tillsammans med Isak Bergmann Johannesson, på plats och tränade.

Två nya talanger från IA Akranes som följer i Arnór Sigurdssons fotspår.

Att även Stefan Thordarson i och med det flyttar tillbaka till stan avslöjade Sporten redan i december.

LÄS MER: IFK-ikonen blir Norrköpingsbo igen

Då sökte han ett jobb i stan. Nu ser det ut att vara löst – i IFK. Klubben kommer erbjuda honom det.

– Vi håller på och pratar om det, det är inget som är bestämt än exakt vad jag ska göra, men någon roll i klubben ska jag ha, säger "Thordar".

Hur känns det att vara tillbaka i IFK igen?

– Det känns jättebra. Bara att de erbjöd mig det här känns bra, det är en stor ära att få tillhöra den här klubben igen. Det var självklart att tacka ja, svarar Thordarson samtidigt som han slår fast:

– Det är inte meningen att jag ska vara med som någon barnvakt åt Oliver. Men det är roligt att se honom här och det ska bli spännande att följa honom.

IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson bekräftar också att Stefan Thordarson kommer finnas med i klubben, även om det kanske inte primärt blir runt A-laget.

– Han kommer på ett eller annat sätt att vara involverad i föreningen. Stefan ska nu lära känna föreningen och vi ska lära känna honom den närmaste månaden. Sedan ska vi mer inriktat arbeta med hans huvuduppgifter framöver. När möjligheten dök upp, och Stefan skulle flytta med Oliver och familjen hit, är han en så pass stark profil och person som personifierat hur IFK-spelare ska vara. Det är väldigt viktigt att vi kan ta del av hans person och kunskaper för att andra ska kunna utbildas i den anda som han stod för på planen, säger Gustafsson.

LÄS MER: Uppsnack från årets första IFK-träning

Vid sin sida på måndagens träningspass hade Gustafsson Sylviatränaren Kim Hellberg och förre spelaren Marcus Falk Olander – utöver Stefan Hellberg (Maths Elfvendal och Dale Reese är med landslaget).

"Falken" kommer vara med under tiden fystränaren Jonas Hellberg är sjukskriven efter att ha dragit av hälsenan.

Kan det bli mer än så?

– Det är så det är planerat nu.

Om att Sylvias tränare är med säger Gustafsson:

– För att förstärka samarbetet kommer han vara med oss mer i träning än han varit tidigare. Det förstärker våra band ytterligare.

Jens Gustafsson kunde också glädja sig åt en spelartrupp som skött ledigheterna bra.

– Man kan vara stolt som ledare när man uppnår saker under säsong. Men stoltheten som man känner när man märker och ser resultaten spelarna gjort under sin lediga tid är väldigt stark. Det gör också att vi kan starta på en helt annan nivå och höja tempot på vår fotboll direkt. Det är imponerande när det kommer spelare som har bättre fysisk uthållighet nu än när vi slutade säsongen. Det vore en sak om det vore en eller två, men här är det generellt, säger Gustafsson.

Utöver landslagsmännen är Ian Smith borta några dagar till, även Carl Björk kommer i veckan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson