Redan i den tolfte minuten åkte finske anfallaren Teemu Pukki på en skada och tvingades kliva av. In kom IFK-anfallaren Skrabb som därmed fick rejält med speltid i matchen.

Den första halvleken förblev dock mållös, men det dröjde inte länge efter pausen innan Finland ändå tog ledningen.

Skrabbs inlägg studsade lite turligt fram via en grekisk back till Pyry Soiri som kunde göra 1–0 för hemmalaget redan efter 52 sekunder av den andra halvleken.

Artikelbild

Det var ett mål som Finland sedan kunde spela på i den andra halvleken och hålla undan för tre mycket viktiga poäng efter att Glen Kamara även gjort 2–0 i slutminuterna. De gör att laget nu har ryckt helt i toppen av sin grupp, sex poäng före just Grekland.

För Lars Krogh Gerson blev det däremot ingen speltid när Luxemburg hemma tog sig an San Marino. Gerson fanns inte ens med i truppen och enligt tidningen Luxemburger Wort berodde det på en skada på ett ledband i knäet.

Det gick dock bra för laget även utan Gerson. Det blev seger med 3–0 och nu toppar laget sin grupp.

En före detta IFK-spelare som hittade nätet den här landskampskvällen i Nations League var Siim Luts.

Artikelbild

| Siim Luts.

Estländaren, som spelade i IFK främst under 2013, inledde målskyttet i det målrika hemmamötet med Ungern som sedan dock fortsatte med att Ungern vände till 1–2 innan Estland kom tillbaka och kvitterade genom Artur Pikk. Varsitt mål till därefter gav 3–3 som slutresultat. I den estniska backlinjen spelade även ex-IFK:aren Joonas Tamm.

Sämre gick det för Arnór Ingvi Traustason, nu i Malmö FF, och hans Island. Erik Hamréns isländska landslag föll hemma mot Schweiz med 1–2 och Traustason byttes ut efter pausen vid ställningen 0–2. Alfred Finnbogason tröstmålade på slutet, men det hjälpte inte hemmalaget på Laugardalsvoellur.

Jon Gudni Fjóluson blev kvar på bänken hela matchen.