Drabbningarna skedde i helgen med många östgötaryttare på plats för att göra upp om prispengarna på närmare en kvarts miljon kronor.

Matilda Pettersson som bor och är verksam i Norrköping hade ett lyckat meeting. Först seger i lördagens Ladies Trophy med hinderhöjd 140 centimeter med stoet Cybelle. Som kuriosa är Cybelle en avkomma efter Maria Gretzers Feliciano. Ekipaget tog det lugnt i grunden för att sen trycka på.

– Ja, det var tillräckligt pengar på spel så det är klart att man ville vara hundraprocentig först innan det avgjordes. Cybelle är lättriden och följsam och då kan man lyckas bra, sa Matilda efter segern som gav 50 000 kronor.

Matilda Pettersson är precis som Sissela Smith uttagen i ATG hopp och talang och har därmed extra stöttning under året. Matilda är också uttagen till landslagets observationstrupp, precis som Viktor Melin. Matilda har nyligen börjat tävla för Runsten Equestrian där hon också är profilryttare. Tidigare red Norrköpingstjejen för Åby RK precis som Sissela Smith och Viktor Melin.

I GP-finalen med hinderhöjd 150 och en bana byggd av Peter Lundström hittar vi flera Östgötanamn. Viktor Melin (Åby) kom till start med sin Atina och fick åtta fel. Det fick också klubbkompisen Marcus Westergren som startade med Calmere och Norsholms Fredrik Spetz med Dustin.

Norsholms Siri Svärd fick 13 fel med sin Icaro Di Magico. Och det var en namnkunnig startlista som Matilda Pettersson och Head over Hills (kallad Olle) tryckte till under GP-finalen.

Som tvåa landade det stora svenska stjärnskottet Stephanie Holmén och som femma hamnade ingen mindre än Peder Fredricson med Hansson WL – tidigare riden av Robin Ingvarsson under Swedish Seven star spring tour där ekipaget vann hela finalen.

Men allt fokus har inte legat på 150-klassen. I söndagens 145:a placerade sig Åbys Sissela Smith som nummer sex med Charmonix CC. Utanför placering men med i klassen hittar vi Matilda Pettersson och Cybelle (åtta fel) som vann under lördagen, Fredrik Spetz med Daquar CC (12 fel) Mjölbyryttaren Hedda Wallin med Quick Step VR (17 fel) och Siri Swärd (Norsholm) som tyvärr fick utgå.

Även ponnyryttarna drabbade samman på Borås fältrittklubb i helgen. I söndagens MSV B med hinderhöjd 1.00-1.20 segrade Jennifer Bratt. Utanför placering, men på en sjätteplats hittar vi Vikbolandsryttaren Filippa Hellström med sin Carnhill Clover Lass. Filippa red dubbelnolla och det var en fråga om sekunder upp till placering.

Mjölby ridklubbs Ellen Rhedin startade också med Attyrory After Shock och fick 12 fel.