Historikklubb ska samla Sleipners historia

Historia är bra att kunna – Sleipners dito är bättre.

22 oktober 2015 12:15

Så resonerar duon Bengt Karlsson och Bertil Ekström och gör en storsatsning på att samla ihop bitar från föreningens 112-åriga verksamhet. Det finns, enligt de själva, så oändligt mycket där "ute".

– Vi har startat en historikklubb och vill hitta så mycket av gömt och glömt IKS-material som möjligt, menade Bertil som tillsammans med Bengt hade bjudit in Lennart Öhrström son till guldvinnaren 1938 Bernt "Gabben" Öhrström för att visa den fina och äkta guldmedaljen som nu finns i Lennarts ägo.

– Jag var bara ett år när pappa vann guldet och han slutade några år efter det. Jag har bara ett minne när jag satt tillsammans med mamma på gamla läktaren på Idrottsparken.

För första gången på 77 år fick nu medaljen åter träffa den replika av von Rosens pokal som finns i Sleipners klubblokal.

– En riktig fin liten medalj i äkta guld (18 karat) - så fina får ju inte dagens vinnare, menade Lennart som också berättade att pappa Bernt blev domare av klass efter avslutad karriär. På meritlistan några internationella uppdrag.

– Det här är sådan vi vill komma åt. Ångrar verkligen att det dröjde så länge innan jag blev intresserad av gårdagens Sleipner.

– Hade ju kunnat samla in mycket under min egen tid som aktiv i klubben, suckade Bengt men nu är han verkligen engagerad.

Ett tt äkta Sleipnerhjärta där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eddie Sandberg