Hennes låt om "Totte" gör succé

Här är låten om Christoffer Nyman som blivit en snackis. "Klart man vill att han ska komma hem", säger Karin Hedin.

22 november 2018 18:46

Det bubblar en längtan och väntan i Norrköping.

IFK Norrköpings fans vill ha hem Christoffer Nyman och kan mycket väl få drömmen infriad.

Fantasten Jörgen Löwenfeldt med ett livslångt medlemskap i "Peking" har startat en nedräkning till dagen "Tottes" kontrakt med Eintracht Braunschweig går ut och det tisslas och tasslas från alla hörn på Östgötaporten att den populära hemmasonen kommer att dra på sig IFK-tröjan igen.

Något som Karin Hedin, idrottslärare med ett stort IFK-hjärta, ser fram emot med stor tillförsikt.

38-åringen med rötterna i Norrköping, som idag arbetar i Åkersberga, skrev en egen text till "Brevet från Lillan", plockade fram telefonen och spelade in – med en imponerande pipa.

– Ha ha ha. Det är så sjukt, skrattar Hedin om hyllningslåten till anfallaren.

– Jag satt hemma. I mitt vardagsrum har jag en tavla på Östgötaporten och lite halsdukar som hänger. Jag var nere och såg Häckenmatchen och var fortfarande upprymd. Den här låten kom upp i min hjärna. Jag skrev ned texten. Meningen var att jag skulle skicka till mina Norrköpingskompisar men det blev att jag la ut klippet.

Idag har sången nått 900 visningar på Facebook och tickar på.

– Det tog snurr. Pappa visade Jensa (Gustafsson) filmen och sa något i stil med: "Nu får du fixa resten". Jag vet inte om Totte sett det själv. Klart man vill att han ska komma hem. Jag ser IFK så ofta jag kan och åker till Norrköping och går på matcherna när det passar. Det är något extra med spelarna från staden. Det blir en starkare relation, menar Karin Hedin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung