Hästen klart med vårdgivare

Att det finns kompetent sjukvårdspersonal på matcher och för spelare är inte en självklarhet. "Vita Hästen är ett föredöme med det nya avtal vi har knutit", säger ordförande Yvonne Anglesjö.

25 oktober 2018 07:00

Efter att en läkare som 2015 var knuten till Vita Hästen genomfört bristfällig behandling samt brustit i journalföring på Rasmus Fyrpihl 2015 väcktes en följdfråga.

Om skadebehandling ges, vem är ansvarig vårdgivare?

LÄS MER: "Hästen-spelare anmäler läkaren"

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, uppmärksammades på problemet i den juridiska processen som följde på Hästenspelarens anmälan. IVO bestämde sig för att göra en verksamhetstillsyn hos Vita Hästen.

– Vi har skrivit ett nytt avtal med Helsa Primärvård AB inför årets säsong och IVO ansåg att vi var ett föredöme när de var här på inspektion. Helsa driver vård över hela landet och att vi kan knyta dem till oss är grymt bra, säger ordförande i Vita Hästen, Yvonne Anglesjö som betonar att inspektionen inte har något med Rasmus Fyrpihls skada att göra.

– Det är två olika saker som inte har med varandra att göra, säger Yvonne.

LÄS MER:"Tvingas sluta med ishockeyn"

Nu har klubben ett helhetsgrepp, vilket ger en annan trygghet.

– Det finns ingen uttalad regel att vi ska hålla med sjukvård, det är fritt för alla klubbar att välja. Det är viktigt för en trupp att vara skadefri för att kunna prestera.

– Tillsammans med vårt rehabteam, Stjärnkliniken och vår fystränare Mikael Stenbom tycker vi att vi tagit steget längre än de flesta för våra spelare. Det här en mycket viktig del också när vi skriver kontrakt med nya spelare. Hur det ser ut i organisationen omring dem, säger Yvonne.

Rasmus Fyrpihl, som tvingats sluta sin ishockeykarriär efter fotskadan studerar idag på Örebro Universitet.

– Jag har inget emot Vita Hästen, supportrar eller organisationen, vilket jag vill betona. Men jag kände att det var viktigt att göra IVO-anmälan, för att inte någon liknande situation skulle upprepas, säger 23-åringen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle