Hamrin i coronavirusets epicentrum: "Svårt"

Kurt "Kurre" Hamrin tillhör både den mest utsatta gruppen och befinner sig i karantän i det europeiska land som drabbats hårdast av coronaviruset.

Den svenske fotbollslegendaren är fast i sitt hem i italienska Florens.

Jobbigt att inte ha frihet, säger 85-åringen till Aftonbladet.

26 mars 2020 19:40

Italien är det globala epicentrumet för coronapandemin, sedan virusutbrottet börjat avta i Kina.

Över 8 100 italienare har dött och drygt 80 000 har bekräftats smittade av viruset, varav drygt 9 300 tillfrisknat. Samtidigt är övriga, omkring 60 miljoner invånare satta i karantän. En av dem är svenske fotbollslegendaren Kurt Hamrin i Florens, regionen Toscana i de norra delarna av det europeiska landet.

Det är rörigt, svårt att leva här nere just nu. Det är inte roligt att inte kunna gå ut. Jag går upp, äter frukost, får hem tidningarna, sitter och läser och tittar på tv. Sedan kommer kvällen och då går jag och lägger mig, säger 85-åringen, som känner sig "skapligt bra", till Aftonbladet.

Den tidigare AIK- och Fiorentinaprofilen "Kurre" Hamrin, kanske mest känd för det klassiska målet för Sverige i VM-semifinalen mot Västtyskland i Göteborg 1958 när Blågult senare tog silver, tillhör det som Folkhälsomyndigheten anser vara den mest utsatta gruppen för coronaviruset. Dels på grund av sin ålder och dels på grund av en stroke för tre och ett halvt år sedan.

Det som är jobbigt är att inte ha frihet, att inte kunna göra det man själv vill, det jag varit van vid i 85 år. Jag vill kunna ta en promenad och komma in i det vanliga livet, säger Hamrin.

Italien är satt i karantän till åtminstone till den 3 april. Den som bryter mot karantänsreglerna riskerar böter på upp till motsvarande tiotusentals kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT