Det var Dolphins tionde match i basketligan den här hösten – och deras tredje mot just Nässjö. Lite märkligt kan tyckas, men så är det med det och det är inget vi ska gräva ner oss i för stunden.

Dolphins gjorde mos av Nässjö när smålänningarna kom på besök till Stadium Arena senast. Däremot så vann Nässjö lagens batalj i premiären, så det var inte tal om någon underskattning från Adnan Chuk och hans manskap.

Nässjö stod upp bra i den första quartern som slutade lika, 16–16. Men i den andra quartern började det spraka bland mästaren.

Ex-delfinerna Felix Terins och Abdou Medjedoub drog ganska tidigt på sig tre fouls vardera och fick agera lite försiktigare. Samtidigt öste Dolphins på så där som Dolphins kan ibland när det stämmer – långt ifrån försiktigt.

Under korg knyckte de åt sig de mesta bollarna. Och trepoängsskotten var det god utdelning på. Nässjö hade stora problem och ådrog sig ett par offensiva fouls och stegfel.

Dolphins kunde dra ifrån till 43–26.

– Vi spelar stabilt i princip i hela matchen. Vi följer vår game plan. Försvaret funkade bra, det är bara att kolla på hur många poäng Nässjö gjorde, säger Andreas Person och blickar upp mot resultattavlan.

Artikelbild

– Vi tryckte extra på försvarsspelet i dag. Tidigare matcher har defensiven svajat lite, poäng framåt har inte varit några problem. Vi tog till oss informationen vi fick och spelade med energi hela tiden.

Ni slappnade aldrig av vilket är lätt hänt när man leder så stort.

Artikelbild

– Det har hänt tidigare att vi har spelat jättebra och sedan slappnat av. I dag gjorde vi inte det utan gasade på bra. Det är en styrka att vi kan spela hårt i 40 minuter. Det är lätt hänt att man slappnar av, men vi påminner varandra hela tiden om att fortsätta jobba stenhårt i varje läge.

Om inte matchen var 100 procent avgjord, så var den avgjord till åtminstone 95 procent.

Artikelbild

De där återstående fem procenten täpptes till effektivt av ett formstarkt hemmalag som trivs som delfiner i vattnet i Stadium Arena.

60–37 inför de sista tio minuterna mynnade ut i 80–48 när slutsignalen dånade.

Artikelbild

– Vi har mycket potential, det finns mer att utveckla. Men vi tar små, små steg framåt varje dag. Det gäller att vi nöter varje dag, säger 27-årige Andreas Person som värvades in till Norrköping när det blev klart att Johnell Smith kommer att saknas under en längre tid.

– Det har varit bra. Nu är jag bekväm i spelsystemet och lär känna spelarna på plan. De har varit grymma och hjälpt mig och fått in mig i gruppen på ett bra sätt, säger Person och adderar:

– Självklart vill jag fortsätta hela säsongen här. Jag trivs jättebra. Vi får se vad som händer.

Hur är det att ha Adnan Chuk som coach?

– Jag har hört mycket om att Adnan ska vara en riktigt bra coach, Nu får jag uppleva det och ser det dag ut och dag in. Han är jättebra och kan verkligen basket. Adnan har oss alltid förberedda inför varje match och lägger ner massor av tid vilket även "Jocke" (Källman) gör.

Notabelt är unge Jonathan Eriksson fick en del speltid i slutet av matchen. Eriksson tog för sig, noterades i poängprotokollet och visade upp ett lovande spel.

Dolphins tog sin åttonde seger på tio matcher i ligan och befäste sin position i den absoluta toppen. De har satt sig själva i en bra sits för att komma topp två vilket innebär direktavancemang till semifinal.

Andreas Person tror att Dolphins kan upprepa bedriften från i våras.

– Det är guld som är målet. Vi har ett jättebra lag. Nåt annat än guld – det ser jag inte, säger Andreas Person.