– Resultatet spelar roll, klart man vill vinna alla matcher. Det här var en match som vi borde vunnit sett till målchanser och hörnor som vi skapade, tycker LFC-tränaren Olof Unogård efter 1–1 (0–0) mot allsvenska seriekollegan Eskilstuna United på bortaplan.

Årets första träningsmatch spelades bara 2x30 minuter på grund av många spelare på skadelistan.

LFC tog ledningen i början av andra halvlek genom Wilma Thörnqvist som spelade på det centrala mittfältet. Emma Lennartsson spelade fram.

Eskilstuna kvitterade fem minuter före slutet genom Felicia Karlsson.

– Ett misstag från oss på målet och därför är det surt. Men annars gör vi en fullt godkänd insats efter att bara ha haft sex-sju träningar ihop. En hel del som vi tränat på syntes både i anfall och försvar. Det är bara att jobba vidare nu, säger Olof Unogård som berömde Mimmi Larsson för en bra match som central forward.

– Hon gjorde det bra mot sitt gamla lag, tycker tränaren.

LFC saknade sex spelare till matchen. Egentligen sju om vi räknar amerikanskan Julia Ashley som inte anlänt ännu från Amerika.

Om allt går som det ska landar Ashley, backen som är det senaste nyförvärvet, på söndag, dagen efter nästa träningsmatch.

LFC möter Djurgården nu på lördag. En match som planerats borta, men som kan bli i Linköping efter en dubbelbokning i Stockholm. Oklart ännu.

Till Djurgårdsmatchen hoppas LFC få med både Kosovare Asllani och Lina Hurtig.

Första tävlingsmatchen för LFC är borta mot Jitex i Mölndal lördagen den 9 februari. Det är starten på Svenska cupens gruppspel.