Froome på sjukhus efter svåra kraschen

Chris Froome är allvarligt skadad och missar Tour de France.

Cykelstjärnan kraschade under träning i Frankrike, drabbades av tre frakturer och behandlas på Saint-Étiennes universitetssjukhus.

"Vi hjälper honom att omkalibrera och assisterar honom", säger lagledaren Dave Brailsford.

12 juni 2019 15:59

Den 6 juli inleds Tour de France – men den här gången utan den fyrfaldige mästaren Chris Froome.

Den 34-årige britten kraschade otäckt på onsdagen under träning inför den fjärde etappen av loppet Criterium du Dauphine i Frankrike.

Det är väldigt, väldigt allvarligt, sade Dave Brailsford lagledare i Froomes stall Team Ineos, enligt AFP, direkt efter kraschen och tillade att Froome efter kraschen hade svårigheter att tala och fördes till sjukhus med helikopter.
De åkte väldigt fort när vinden tog tag i hans framhjul och skickade honom rakt in i väggen, sade Brailsford.

Olyckan ska ha föranletts av att Froome åkte i nedförsbacke tillsammans med sin lagkamrat, nederländaren Wout Poels, när en stark vindby plötsligt fick honom att tappa kontrollen och köra in i en bergvägg.

Froome fördes till Roannes sjukhus där frakturer på lårben, armbåge och revben har konstaterats. Stjärncyklisten har senare förts med helikopter till Saint-Étiennes universitetssjukhus.

"Chris hade jobbat väldigt hårt för att komma i fantastisk form inför Touren, nu kommer han olyckligtvis missa den", säger Dave Brailsford, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

"Vi stöttar honom fullt ut i hans rehabilitering, hjälper honom att omkalibrera och assisterar honom i hans framtida mål och ambitioner."

Chris Froome vann Tour de France 2013, 2015, 2016 och 2017. Dessutom tog han hem Vuelta a España 2017 och Giro d'Italia 2018.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT