Efter två säsonger i Örebro, där han även lånades ut till Vita Hästen, lämnade Gustaf Franzén Örebro HK.

Den nya klubbadressen blev BIK Karlskoga.

Ett steg nedåt i seriesystemet, men ett steg uppåt för Franzén personligen.

– Karlskoga är bra på att utveckla spelare. Det är inte bara tur eller så, det är klubben som gör saker väldigt bra. Man blir direkt accepterad här. Jag kände mig som en del av laget på en gång. Miljön, spelarna och kulturen i laget bidrar till att spelare utvecklas i rätt riktning. I BIK får man vara sig själv. Man är accepterad för den man är. Jag kom in med lite stukat självförtroende och hade tappat känslan lite kring vem jag är. Jag hade en liten inre konflikt om min identitet som spelare. Här i BIK har jag hittat den igen, säger Gustaf Franzén till hockeyallsvenskans hemsida.

22-åringen talar varmt om miljön i Karlskoga:

– Alla lag vill nog ha det så, men jag har inte varit med om att det varit så uttalat som det är i BIK. På första mötet för säsongen så sa vår kapten att i den här klubben får alla vara sig själv. Han sa att vi är älskade, att vi var där för att klubben och laget ville ha oss. Det var väldigt häftigt att höra det svart på vitt. Jag har känt av det. Man får verkligen vara sig själv, alla accepterar det, och det är skönt, säger Franzén till hockeyallsvenskans hemsida.

Gustaf har gjort 25 poäng (12+13) på 37 matcher i ett Karlskoga som ligger trea i tabellen.

Allt talar för att laget som sämst når slutspelsserien.

Redan den 19 november förlängde Gustaf Franzén sitt BIK-avtal med två år ytterligare.

– Det har känts bra i klubben sedan dag ett. Det perfekta stället för mig just nu i min karriär. Att vara på rätt plats vid rätt tillfälle är den känslan man vill ha. Det var inget snack när det kom på tal med ett nytt avtal, det var ett enkelt beslut att ta.