Förre IFK:aren har lämnat Norrby

Marwan Bazi har lämnat Norrby. Är en återkomst till Sylvia aktuell? "Vi för diskussioner men är en bit ifrån varandra", säger sportchefen Adnan Ergül.

13 augusti 2019 12:37

Efter att Sylvia tog steget upp i division 1 valde Marwan Bazi att ta steget vidare. Han provtränade för allsvenska Östersund innan det blev Norrby i superettan för den tidigare IFK-talangen.

Tiden i Borås har dock inte blivit som mittfältaren hade tänkt sig.

Det började med en skada som höll honom borta stora delar av våren och i början på augusti meddelade klubben att man valt att gå skilda vägar.

"Han anslöt från IFK Norrköping inför den här säsongen. Nu har den 21-årige mittfältaren Marwan Bazi valt att bryta sitt kontrakt med Norrby IF", skrev klubben då på sin hemsida.

När Sporten pratade med Bazi i juni sa han:

– Sedan får vi se hur det blir efter sommaren. Jag behöver få spela. Vi får se om jag blir kvar här och får spela eller om det kan bli någon utlåning. Det vet jag inte än.

En återkomst till Sylvia skulle kunna bli aktuell. Men sportchefen Adnan Ergül säger att det inte ser ut så i dagsläget.

– Vi för diskussioner men är en bit ifrån varandra. Så just nu är det nej från vår sida, det får inte kosta hur mycket som helst. Vi vet hans kvalitéer men han har inte spelat något direkt i division 1 än, där har vi spelare i laget med mer rutin. Sedan är det klart att han var jätteviktig för oss förra året så det vore en bra spelare att få in på det sättet.

Transferfönstret stänger vid midnatt ikväll. Återstår att se om något förändras innan dess. Sporten har även sökt Marwan Bazi själv.

En som däremot går mot en återkomst i Sylvia är den tidigare lagkaptenen Fadel Youssif som lämnar Motala AIF för en återkomst i svartvit-randigt under hösten.

– Det kommer att betyda rätt mycket att få tillbaka honom. Han är rutinerad och kan klubben. Han har varit här tidigare och känner oss, Kim (tränaren Hellberg) har haft honom förut, säger Adnan Ergül.

Till MVT säger Youssif själv:

– Det är blandade känslor. Tråkigt att lämna Maif, men också spännande. Jag ska försöka visa att jag håller för ettan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson