Åtvidaberg och IFK Norrköping kunde inte mötas i förhandlingarna.

Det blev en konstig höst för Daniel Sjölund som inte fick speltid i "Bruket" och visste att han snart skulle tillhöra IFK.

Efter en trevande start i "Peking" har ålänningen varit ett enda stort utropstecken i upptakten av allsvenskan.

Artikelbild

| Janne Andersson ser Daniel Sjölund som en nyckelspelare.

Precis den injektion som Janne Andersson hoppades på när han norpade Sjölund från östgötarivalen.

– "Daja" har verkligen motsvarat förväntningarna. Han har tagit rollen som vi vill. Han balanserar upp det på ett perfekt sätt med unga och frejdiga spelare runt sig. En motor och klok gubbe, säger IFK-managern.

Sjölund – med 37 A-landskamper för Finland i bagaget – känner själv att miljöombytet har inneburit en nytändning.

Och direktiven på planen har tagit fram det bästa ur 32–åringen.

Vass passningsfot och en stark bollvinnare.

– Jag ska vara med i uppbyggnadsfasen men har även frihet att gå fram när det finns läge. Det finns så många skickliga spelare runt omkring, det känns skönt att ge dom bollen, fortsätter Sjölund.

Det är en hektisk tid på året för en allsvensk fotbollsspelare. IFK matchar tre gånger på en vecka. Något som medför splittrade känslor hos Sjölund.

– Kul med mycket matcher men det är lite konstigt att man ska trycka in det så här och sedan kan det gå tio dagar till vi spelar igen. Det är väldigt tight. Jag hoppas att det blir rättvist för alla. Det är ganska stor skillnad i återhämtning på två och tre dagar.

Sliten?

– Jag fick ett par smällar som inte var så sköna mot Gefle. Med tanke på det, resultatet och matchbilden, så klev jag av.

Den centrala mittfältskombinationen med Daniel Sjölund och Alexander Fransson har fungerat väl till största delen. 32–åringen är imponerad av den tolv år yngre medspelaren.

– "Alle" är otroligt teknisk och svår att ta bollen i från. Det enda negativa är att han är lite för snäll. Jag vill att han ska ta för sig ännu mer. Men vårat samarbete fungerar bättre och bättre. Det är kul att spela tillsammans med honom.

Några tankar på derbyt än?

– Nej, det är så tätt mer matcher nu. Nu gäller Häcken. Efter det blickar man framåt. Det får bli det tråkiga en match i taget-tänkandet, svarar Daniel Sjölund.