Fröundabacken Chay Genoway tacklades blodig och lagkamraten Pathrik Westerholm fick en klubba mot ansiktet. Men Färjestad klarade de båda långa utvisningarna som matchstraffen på Linus Johansson respektive Jesse Virtanen förde med sig.

Samtidigt växte frustrationen hos Frölunda, som än en gång hade det kämpigt i numerärt överläge. Frölunda fick drygt åtta minuter i på sig i den andra perioden, varav nästan två minuter i spel fem mot tre, men lyckades inte göra mål.

Andra perioden blir lite avgörande när vi inte utnyttjar de lägena vi får i powerplay. Vi blir lite tama tycker jag, säger Joel Lundqvist.
Det var inte det riktiga bettet som vi har känt att vi har haft några matcher.

Tacklad blodig

Eftersnacket präglades av de båda matchstraffen som Färjestad drog på sig.

Först skickades Linus Johansson ut i omklädningsrummet efter en olycklig tackling mot Chay Genoway bakom Frölundas mål. Frölundabacken slog huvudet hårt i sargen och låg kvar ett tag innan han, rejält blödande, leddes ut i omklädningsrummet.

Lite senare kom sedan nästa matchstraff för Färjestad, när Jesse Virtanen crosscheckade upp klubban mot ansiktet på Pathrik Westerholm.

Första rapporten var att det inte var någon hjärnskakning på Chay. Men jag tror att näsan hade flyttat på sig rätt rejält och ögonbrynet blödde, så han får några stygn i ansiktet, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg, som dock inte vill döma ut tacklingen.
Den är svårbedömd. Mycket mer svårbedömd än crosscheckningen.

Bröt förlustsviten

Frölunda fick två långa chanser i numerärt överläge i och med matchstraffen. Men de riktigt heta chanserna uteblev.

I stället tog Färjestad ledningen mellan de båda matchstraffen, när backen Illari Melart gjorde 1–0 med ett handledsskott. I inledningen av slutperioden ökade Gustav Rydahl på till 2–0 – i numerärt överläge – och i slutet gjorde Oskar Steen 3–0 sedan Frölunda tagit ut målvakten.

Färjestad hade fyra raka bortaförluster i ryggen, men bröt nu den sviten.

Vi gör totalt sett en bra bortamatch, säger Färjestadstränaren Johan Pennerborn.
Andra perioden blir ju ryckig för oss med två matchstraff, men med ett heroiskt arbete i boxen naturligtvis.