Peter Hunt såg ready ut när han var inne på planen under uppvärmningen och i samma stund som ögonen började vänja sig vid att se IFK Norrköping i landslagsfärger blev alla förväntningar hur det här skulle utveckla sig verklighet.

LÄS MER:Så var matchen

Det bättre fotbollslaget utnyttjade sitt tekniska och passningsmässiga övertag, såg till att hålla i bollen och tvingade motståndaren att jaga.

Artikelbild

IFK avskydde inte direkt matchbilden med att styra och ställa.

Det bollbestämmande karaktären är knappast en bristvara i Jens Gustafssons trupp och klasskillnaden blev allt mer påtaglig i takt med att de begränsade irländarna – samtliga i startelvan är ifrån ön – tröttnade.

Jordan Larsson hade en uppenbar respekt med sig och fick den där extra halvmetern att behandla och driva med boll.

Han skulle satt två mål bakom Brendan Clarke i första halvlek, och kanske tre-fyra på hela matchen, men sköt den stackars målvakten i ansiktet med en sträckt dyngvrist och missade helt när Simon Thern drog sig loss och spelade in i boxen.

Mållöst efter första 45 men det var inte en fråga om målet skulle komma.

Simon Thern gav svar på när.

Ciran Kellys bjudning kostade St Patrick's ett underläge när Thern hittade det låga första hörnet.

Snyggt.

Och om vi ska prata hur viktigt det var så var det mer än så. Inte bara för att det sätter IFK i en guldsits att avancera.

Kamraterna behövde det här av just Simon Thern.

I min dator har det legat en krönika om mittfältaren ett tag. Den skrevs i samband med att han gick loss på konstgräset på Östgötaporten – när IFK träningsspelade i Falkenberg.

En brutal sågning som självklart fick rubriker. (Thern får rubriker om han går ut med hunden, och det är just det som varit problemet).

Det har varit för lite av fotbollsspelaren och för mycket av åsiktsmaskinen.

För mycket tyckande och inte tillräckligt med prestation eller produktion.

Ja, det var en sönderryckt säsongsstart med skador, sprutor och den där olustiga SVT-snedsparken om hjärtfel men skjuter vi det åt sidan måste Simon Thern ta den här matchvinnarrollen oftare ochi en större utsträckning.

Slår vi ut IFK Norrköpings Europa-start så är självklart 2–0 ett fint resultat att ta med sig hem. Peking kommer inte att slarva bort det här. St Patrick´s vassaste chanser stoppades av Isak Pettersson som börjar bli för bra för den här omgivningen med allsvenskan och Europa League i förstadiet.

Kasper Larsen skallade definitivt IFK vidare – äntligen kom målet på en fast – med sitt 2–0-mål och det är bara ett jobb som ska slutföras i returen utan att det kommer bli dramatiskt eller spännande.

I Lettland 1–1-kryssade FK Liepaja och Dinamo Minsk. Retur i Vitryssland väntar. Och vinnaren där väntar IFK Norrköping.

Jens Gustafsson valde att skicka ut samma startelva som besegrade Häcken. På söndag, i Östersund, är det dags att lufta och vila. Sead Haksabanovic lär inte ha svårt att tända till. Var står Egzon Binaku?

Kevin Àlvarez: Är han kvar i klubben?