Hårt prövade tränaren gjorde som alla andra med RP-sympatier efter hemska 15–33-förlusten i bottenmötet med Torslanda i allsvenska handbollen.

Han suckade.

Tungt.

– Fullständig kollektiv kollaps i andra halvlek. Det var som om vi helt glömt bort hur man spelar handboll. En gåta hur vi kan falla igenom på det sättet. Det får så klart inte hända, sa Magnus Oscarsson Söder.

Ja, ni ska vet att det efter 30 spelade minuter var jämnt och hemmaledning med bara ett mål (11–10). Så långt gjorde RP rätt mycket som var bra, men vad ska man säga om starten på den andra där hemmalaget gjorde 12–0 (!) på tio minuter?

Oscarsson Söder tog dubbla timeouter, men det gav ingen som helst effekt.

– Dåliga starter har man ju varit med om, men jag har nog aldrig upplevt något liknande. Vi fick inte ordning på någonting. Mer än något annat tror jag att det var en mental fråga, sa tränaren.

Risk att en sådan här förlust sätter sig i huvudet?

– Klart att den kan sätta ytterligare griller. Vi har inte vunnit på länge. Samtidigt var det en match och alla vet att vi kan mer.

Motgångarna fortsätter för RP om blir allt mer indraget i bottenstriden. Laget har inte vunnit sedan i början av november – för tio matcher sedan.

Målen: Robin Johansson, Ludwig Isegren 3, Erik Kaliff, Gabriel Lundqvist, Martin Karlsson 2, Emil Möllerström, Philip Claudius, Christoffer Johansson.