LÄS MER: Dolphins tog storseger – se matchen igen

Efter fem förluster i rad vann Norrköping Dolphins hemmamötet med Mark i söndags. Mot ett annat bottenlag, Uppsala, kom en ny seger på torsdagskvällen. Dolphins vann med 82–64 i bortahall.

– Vi är nöjda, jobbade hårt och vann alla fyra perioder. Det hade varit lätt att spelarna redan började fundera på julledighet och så, men vi hade ett jobb kvar att göra först, och det gjorde de bra, sa Dolphins coach Jurgita Kausaite.

Artikelbild

| Günesh Karaoglan.

Gästerna satte högsta fart från första sekunden och hade ledningen med hela 17–2 efter endast drygt tre minuters speltid. Som mest var skillnaden mellan lagen 20 poäng före halvtidspausen, men under vilan var det 48–32 i Dolphinsfavör.

– Vi kontrollerade hela matchen och tappade inte huvudet. Det var bättre nu än i senaste segern, ett steg framåt, sa Jurgita strax efter slutsignalen.

Inte mycket talade heller för en särskilt spännande andra halva av matchen. Uppsala höll inte nivå nog för att kunna ta ifatt ett så pass stort underläge.

Det var inte ens nära utan "Delfinerna" höll undan utan större bekymmer. Det var runt 20 poängs skillnad mellan lagen. Coachen var nöjd med mycket, men allra mest med det fina trepoängsskyttet där Dolphinsspelarna satte starka 52 procent av sina försök.

Artikelbild

| Lovisa Hjern.

– Klart bästa siffran för oss hittills under säsongen, sa hon.

Dolphins kunde jubla över sin andra seger på fyra dagar, och därmed ta julvila med ett betryggande avstånd till bottenlagen i ligan.

Artikelbild

| Shaylen Burnett.

– Viktigt för oss med den här segern, nu kan vi vara glada i några veckor. En bra julklapp till oss själva, sa Jurgita.

Günesh Karaoglan var riktigt på hugget och blev med sina 25 poäng bäst av alla på planen.

– Laget hjälpte Günesh bra för vi såg tidigt att hon var het och med gott självförtroende, sa Jurgita, som nu åker till Litauen för några dagars julfirande.

Dolphins nästa match spelas först 13 januari, då hemma mot Wetterbygden.