6–2, 6–3.

Två raka set i finalen.

Den franske konkurrenten Antonio Tiago Pires var inte dålig. Besegrade NTK-hoppet Emilio Zielkowski i semifinalen. Den lille fransmannen var bollskicklig, taktiskt smart. Med ryggen mot väggen fick Pires ett servegenombrott i andra set. Det gav en mental knuff till att försöka få matchen till ett avgörande tredje set.

Artikelbild

| Eldin Nokic vann Norrköping Elite Hotels Junior Open utan att förlora ett enda set.

Men Eldin svarade direkt med att bryta tillbaka i fransmannens serve, 3–3. Sedan kunde Åbyspelaren spela hem finalen och turneringen, utan en enda setförlust.

– Det var viktigt att bryta tillbaka, annars hade det blivit svårt. Mycket psykiskt där. Jag tänkte att jag ska försöka få de två första bollarna i gamet, sedan började han känna sig nervös och gå in på andraservarna. Då kändes det bra, sa Eldin om det mentala spelet som tippade tillbaka till hans fördel.

Åbytränaren Dobrivoje ”Dobben” Stanojevic njöt av hemmafinalistens spel, segern som Eldin själv beskrev som den kanske största hittills. Huvudturneringen i Norrköping Elite Hotels Junior Open, ingår i Tennis Europe Junior Tour och innebar ett antal nya poäng.

– Jag har slappnat av under hela turneringen, inte tänkt på att det var tävling utan bara jobbat på som att det skulle vara vanlig träning. Jag skulle kunna ha mycket bättre ranking men jag har inte tävlat så mycket i år, sa Eldin som har en ny tourtävling på gång.

Artikelbild

| Serbiska Lola Radivojevic vann juniorklassen på flicksidan.

– Jag ska spela på samma tour i Göteborg på måndag. Jag kommer missa skolan en del, men det är lugnt. Mina lärare ville komma och titta på den här matchen, men de får väl kanske läsa om det här istället, sa vinnaren.

Flickornas final vanns av Lola Radivojevic mot fransyskan Maelie Monfils med 6–2, 6–0.

Artikelbild

– Jag förlorade tidigare mot henne, men nu vann jag ganska klart. Så det var verkligen en bra match för mig, sa serbiskan Lola.

14-åringen är van att kuska runt i Europa för att spela tennis.

Artikelbild

– Jag ska spela ett serbiskt mästerskap hemma närmast. I början på januari kommer jag spela en turnering i Moskva 2019.

Vad tycker du om Sverige och Norrköping?

– Jag har varit tidigare här i år, i Stockholm hos några vänner som vi har där. Jag gillar det här. Det är trevligt, men kallt sa vinnaren.