Dubbla silver för Dolphins på hemmaplan

SM-medaljer stod på spel under helgen i Norrköping. Dolphins facit: två silver.

23 april 2018 08:00

Det var basketfest i dagarna två i Stadium Arena under lördagen och söndagen. Ungdoms-SM (U17 och U19) och Riksmästerskapet (U15 och U16) avgjordes och till Final Four hade Dolphins fyra lag kvalificerade.

För Dolphins U71-lag blev det en blytung förlust mot Norrort i finalen. Dolphins ledde hela vägen fram till slutet då Norrort kom ikapp. I förlängningen drog sedan stockholmarna det långsta strået och vann med 96–92.

– Norrort gjorde det jättebra, men vi var lite slarviga i saker som vi har jobbat med hela säsongen, säger tränaren Mikko Riipinen.

– En stor eloge till mina spelare. Alla gav allt de hade. Men också grattis till Norrort.

Det rådde begravningsstämning bland spelarna efteråt.

– Jag kan lova dig, jag har aldrig sett en grupp som vill vinna så mycket som den här. En extremt speciell grupp som vi kommer att se mycket av i framtiden, säger Mikko Riipinen.

– Jag kan säga direkt. Vi är bara nöjda med guld, det är en aura vår klubb har, även om en finalplats är en bra prestation, säger Mikko.

Dolphins F16-lag tog sig också till final, mot Marbo Basket. Även dem åkte på en förlust som smärtade, med 66–69.

– Det var så nära. Det är ett skott hit eller dit som det skiljer på. Vi gjorde några misstag, det blir en stor anspänning i en final, säger tränaren Tony Georgsson och fortsätter:

– Nu är vi besvikna. Men det går inte att vara annat än stolt över tjejerna. Matchen vägde åt båda håll och vårt mål var att komma bättre än i fjol. Då åkte vi ut i semin. En finalplats är starkt, säger Tony.

Dolphins båda 19-årslag nådde varsin bronsmatch där det blev förlust.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kenny Wiis