DMK: "Jag är inställd på att lämna"

Sparta Prag vill ha honom. Men till vilket pris? "Det vore dumt att flyga iväg i drömmar när jag inte kan påverka något", säger DMK till Sporten.

LÄS MER: Östersund nobbar IFK-spelaren

LÄS MER: Avslöjar: Målvakten förlänger med IFK

58 starter och 18 mål i IFK Norrköping. Det senaste, en mäktig högervolley mot Örebro, kan mycket väl ha blivit det sista i "Peking" för anfallaren som placeras i Sparta Prag.

Den tjeckiska storklubben har skickat den förre storspelaren Tomas Rosicky till Norrköping för att träffa IFK-stjärnan och ett bud på över tio miljoner ska ha landat på IFK Norrköpings bord, uppger Sportbladet.

Och skriver även att kamraternas sportsliga ledning hastigt drog sig ur affären.

– Jag ska vara ärlig mot dig, jag vet inte vad som händer just nu. Jag vet om att det finns intresse men det vore dumt att flyga iväg med drömmar när jag inte kan påverka något, säger Moberg Karlsson.

LÄS MER: DMK:s mästarattack: "Är ett skämt"

– Det som är grejen är att jag inte vet exakt, men det skulle inte vara optimalt om IFK säger att de vill vara en säljande klubb och vilja hjälpa spelare vidare men sen inte göra det. Men jag vet inte om det är så.

När IFK Norrköping värvade Moberg Karlsson från Nordsjälland sommaren 2016 hade parterna en plan som slagit väl ut.

24-åringen har fått fart på karriären och känner sig redo att kasta sig ut igen.

– Jag gick ned i lön när jag kom hit men det var andra saker som lockade. Det har varit en fantastisk tid i IFK. Jag har utvecklats mycket som människa och spelare. Jag har mycket att tacka föreningen för men jag är inställd på nästa steg. Som spelare drömmer man om att spela i de stora europeiska cuperna och i landslaget. Jag tycker jag har tagit stegen och har hittat tryggheten här med kontinuerlig speltid.

Känns Prag som rätt steg?

– Som jag har sagt: Kommer Real Madrid med ett bud är det svårt att tacka nej. Den ideala bilden är att Per (Jonsson, agenten) ringer och säger det finns tre val: Välj. Jag kommer inte välja liga för pengarna eller statusen på ligan utan där jag har störst chans att spela. Jag vill fokusera på fotbollsbiten, då har jag inget favoritställe som jag måste till.

Pratar du med Peter Hunt eller Jens Gustafsson något under den här processen?

– Inte Hunt men Jens och pratade när jag signade och båda var tydliga med att jag skulle ta steget ut.

Orolig att det inte ska bli något?

– Är jag kvar här i januari och vet, svart på vitt, att IFK drog sig ur – då kanske man undrar lite över deras beslutsfattande. Jag har varit med om att bryta trenden. Vi slutade tvåa. Det är inte så att jag lämnar ett sjunkande skepp. Jag har gjort poäng och varit med och byggt upp det här vi har idag.

David Moberg Karlsson och sambon blev föräldrar till en son för ett drygt år sedan.

– Jag har flyttat utomlands tidigare men nu är det andra saker att tänka på. Det finns att fundera på och man försöker förbereda sig för vad som ska hända men jag är god vän med "Falken" (Marcus Falk Olander) som gav mig en bok om att försöka leva här och nu. Om mindfulness. Den läser jag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa