Djurgårdens stjärnvärvning: "Vi går för guld"

Semifinal för två år sedan, final förra säsongen.

I vinter går Djurgården hela vägen fram till SM-guldet – i alla fall enligt upptaktsträffens guldtips.

Vi har ett intressant och vasst lag, och det är kul att folk tror på oss, säger stjärnan Patrik Berglund.

10 september 2019 11:11

Skellefteå stoppade Djurgårdens guldjakt säsongen 2017–2018. I fjol var det Frölunda som satte krokben för stockholmslaget i SM-finalen, då göteborgarna vann med 4–2 i matcher och säkrades klubbens andra guld på 2010-talet.

Inför den här säsongen – som drar igång på lördag – snackas det mest om Djurgården.

Och huvudstadslaget var även i toppen av guldtipset när hockeyjournalisternas prognos presenterades under SHL:s upptaktsträff i Stockholm.

"Kul"

Det är kul att folk känner så, säger Patrik Berglund, klubbens stjärnvärvning.
Vi ska först och främst ta oss till slutspelet, och väl där går vi för guld. Det är ingenting som jag tror att vi som lag säger bara för att det låter bra, utan det är förväntningarna som vi kommer att ha under säsongen.

Djurgårdens tränare:

Jag tror att folk tittar på vår laguppställning och tycker att här finns både intressanta och vassa spelare… Och det är väl det jag tycker jag själv, säger Robert Ohlsson som i tränartipset lade sin röst just på Djurgården.
Jag tror på mitt lag och mina spelare.
Vi har gjort en resa, vi var i semifinal för två år sedan och i final i fjol, och vi vill bygga på det. Och då handlar det om att sätta ut en väg, en målbild kring vart vi ska och det tycker jag att vi har gjort. Nu gäller det att vandra på den vägen.

Guldrivalen tror på Rögle

Som främsta guldrivaler till Djurgården nämns Färjestad, och Victor Ejdsell – en av SHL:s hemvändare – anser att tippset "känns rimligt" men tillägger snabbt:

Om man bara utgår från hur alla lag ser ut är det kanske minst sex lag som man tycker kan vinna guld, säger han.

TT: Vilka sex klubbar?

Jag skulle säga vi så klart, Djurgården, Växjö, Frölunda, Luleå och så tror jag faktiskt att Rögle kan vara där.

TT: Rögle?

De har varit med ett par år nu och man har verkligen trott att de ska slå igenom men det har inte riktigt kommit än. Det kan nog säkert komma i år.

TT: Varför just den här säsongen?

Det är många faktorer. De har fått hemvändare som är bra och det är klart att det påverkar en hel del. De har varit med ett tag, de var nära i fjol och har precis som alla andra lag tagit steg, säger Victor Ejdsell.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT