"Det var ångest i varenda match"

På lördag inleder Åtvidabergs FF seriespelet mot Eskilsminne. Här svarar Rickard Johansson, tränaren, på fyra frågor inför premiären.

4 april 2019 19:00

Hur är läget inför premiären?

– Resultatmässigt har inte försäsongen varit någon höjdare, men vi har jobbat hårt med vårt bollinnehav och speluppbyggnad. Där tycker jag att vi har utvecklats mycket och det blir en nyckel att kunna äga matchbilden bättre. Truppen är bredare och det blir viktigt för att hantera skador och avstängningar. Jag hoppas och tror att vi har lite mer spets och bättre koll på våra styrkor och svagheter. Vi kommer helt klart mer förberedda än i fjol.

Var hamnar ÅFF?

– Vi har pratat om vi vill vara trygga och hitta en trygghet i tabellen. Förra året var det ångest i varenda match. Men vi snackar inte så mycket om tabellplaceringar hit och dit.

Nyckelspelare?

– Klart att de spelare som var viktiga i höstas är det nu också. "Fimpen" (Henrik Gustavsson, målvakten) betydde mycket då. Dardan (Mustafa) gjorde 13 mål förra säsongen och jag hoppas att han kan lägga på några där. Sen är det flera spelare som måste ta nästa klivet upp på nästa nivå.

Seriefavoriter?

– Serien känns tuffare nu. Många lag kan vinna. Tippar du på värvningar och försäsong är det logiskt att Ljungskile är favorit. Eskilsminne borde vara med där uppe. Kanske Oskarshamn.

Fotnot: Precis som i fjol direktsänder vi samtliga ÅFF:s matcher på corren.se och klackspark.com. Det är gratis för prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten