– Det var det sjukaste jag varit med om. De fick ett läge som jag räddade. Vi lyckades hålla bollen i anfall under en och en halv minut så vi blev en man till, fyra mot sex. Ny räddning, sedan lyckas vi peta in en boll på linjen och vi gör 24–23 med knappa två minuter kvar. Vi lyckas hålla tätt men sista sekunden får de en straff. Det hade gått så bra sista kvarten, jag kände att vi hade mentalt övertag på dem. Hade räddat tre, fyra frilägen i matchen. De sköt över.

Du fick beröm på Aranäs hemsida, "Det tog stopp i den meningen att deras målvakt, Wilhelm Nättsjö, fullständigt briljerar". Har du stått mycket den sista tiden?

– De fyra sista matcherna har jag stått 60 minuter. Innan dess var det kanske en halvlek varje match. Som helhet har det gått riktigt bra sedan jag kom hit även om vi har förlorat. Det var skönt att vi vann den här gången, fick flashbacks på alla matcher vi har tappat på slutet.

Tre röda kort i matchen, var det grisigt?

– Nej, faktiskt inte. Det var ganska ofarligt där spelare kanske gick lågt och fick hand mot ansiktet och förstärkte. Det blir rapport, men inget farligt i sig.

Ni ligger över kvalstrecket, RP strax under. Ni möter dem borta i Linköping nästa tisdag?

– Vi vill inte hamna i ett kval. Det ska bli kul att komma till Östergötland och möta "fienden", kan vi ta poäng där kan det bli lite andrum för oss.

Känner du många i RP från ungdomsåren?

– Lite bekanta ansikten finns i laget, men ingen jag har kontakt med.

Kommer det många kompisar för att se matchen?

– Familj och några vänner hoppas jag få möta.