Deriks tunga värvningstrippel: "Slåss om det"

En trio starka tillskott på ett bräde. Poplaget IK Derik ser högintressant ut. "Vi har ambitioner att vara med och slåss om det", säger tränaren Milad Touma.

29 mars 2020 14:15

Det har gått i rask takt uppåt för IK Derik som studsade igenom division 6 och 5 och var ett svårslaget lag i "fyran" ifjol. I vinter har klubben lyckats behålla truppen – och spetsat med en rad intressanta namn. Senast in: Igantius Malki, Paul Chamoun och Karim Hanna. 

– Vi hade redan seriens bästa anfallare i Daniel Soner som gjorde 28 mål förra året. Nu blir vi inte sämre, myser Milad Touma som har en trupp på 40 (!) spelare. 

Hur ska alla få spela?

– Vi kommer ha ett B-lag också. Målet var att behålla alla och bredda truppen. Vi har fått ett par riktigt bra nyförvärv, vi har ett riktigt starkt lag. Jag har varit tränare i 15 år. Nio i division 4, men har aldrig varit i närheten av den här truppen. 

Målsättningen?

– Ha kul och att alla ska må bra. Det har hela tiden varit prio ett, men vi har ambitioner att vara med och slåss om det. Att det blir en enkelserie gynnar oss inte på samma sätt när vi har en så pass bred trupp men vi har ett riktigt bra lag. Vi tog fyra poäng av Dagsberg och Bosna förra säsongen men slarvade bort poäng i andra matcher, säger Milad Touma. 

Nytt i Derik

Niklas Jöbring, Andreas Yacoub, Mano Jumaili, Mustafa Ajanic, Danne Beslagic Jimmy Henno, Smedby, Murre Ali, FK Elit, Karim Hanna, Lindö, Gabriel Chamoun, Paul Chamoun, Ignatius Malki. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung