Den här nivån är inte okej, Dolphins

SM-finalhoppet vilar på att en seger måste tas i Borås. Mästarna har inte varit i närheten hittills. Vad som talar för Dolphins? Det är i de här lägena de bästa tar fram sitt bästa.

15 april 2019 21:58

Måndagskvällen summerat på ett par sekunder och två sekvenser: Slutet av tredje perioden, Marcus Tyus drar i en trepoängare till 76–54 mot ett vilset försvar. När Dolphins ska sätta igång spelet kastar de bollen till...

....ingen.

Ut över sidlinjen.

Talande.

Ett skärpt, effektivt Borås lekte hem 2–1 i matcher mot ett Dolphins som inte var redo eller tillräckligt påkopplat för att göra match av det här över 40 minuter.

De bra sekvenserna var alldeles för få. De dåliga alldeles för många och på en nivå som inte är okej i det här skedet av säsongen.

17 bortkastade bollar är inget vackert facit och helt omöjligt att komma undan med mot den här Borås-upplagan som är den bästa vi sett på länge.

När dessutom Nimrod Hilliard – sköna GeeGervin-vibbar i bollbehandling och skott – och Marcus Tyus får oceaner av yta att finlira och avsluta på är det inte konstigt att det blir 95 poäng i baken.

Dolphins fick rejält med pisk och även om Mikael Lindquist gjorde ett bra jobb att tona ned allvaret i situationen så har Adnan Chuck en jäkla utmaning att få sitt lag att sitta ihop på det sätt som krävs för den där tunga bortasegern.

Dolphins har inte vunnit i Borås den här säsongen och grävt djupa gropar åt sig själv i båda semifinalmatcherna.

Mästarna var lite mer än halvvägs på väg upp ur hålet i tredje perioden men det är synd att påstå att Borås såg skärrat ut.

Bollen till Hilliard och trean i korgen lika säkert som amerikanen nyligen rodde hem Årets MVP och Årets guard i ligan.

På Dolphins bänk satt Tim Schüberg och Edvin Stark och följde hur lagkompisarna krampade.

De saknas, inte minst defensivt .Det är alldeles för få delfiner som klarar av att vara det nödvändiga störningsmomentet i Borås-skyttarnas ansikten. Som fixar att sätta upp en defensiv så skyttekungarna får slita för poängen.

Inget är kört. Det är inte dags att gratta en finalist än.

Vi har en finaljakt som lever men det hänger ett eller några för många "men" och "om" över mästarnas fortsatta slutspelsexistens för att det kännas som de har koll på läget.

Dolphins är piskade att ta fram säsongens bästa basket för att skicka Borås på semester.

Två gånger om har de inte varit redo för vad som komma skall i Västergötland.

Adnan Chuk, Mikael Lindquist, Joakim Kjellbom och Johnell Smith kommer inte få så många fler chanser.

Det brukar betyda att de hittar sitt bästa jag.

Det talar för Dolphins.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung