Därför valde talangen bort Dolphins

Det var ett erkännande när Felix Lemetti, 17, valde Norrköping Dolphins.

Nu lämnar han.

– Jag kände att situationen inte var den bästa för min basketutveckling, säger han till Folkbladet.

6 oktober 2016 13:02

Flytten från High School i USA till Norrköping uppmärksammades.

Felix Lemetti som klassas som en av landets absolut största talanger skulle ta steget till seniorspelare under Adnan Chuk i Dolphins.

Läs mer: "En guard med riktigt bra spelsinne".

– Ett enormt kvitto. Efter förra säsongen är det massor av unga spelare som hör av sig och vill hit och gå på basketgymnasiet. Det är kul, sa Dolphinscoachen i augusti.

Det blev bara ett par månader i Dolphins för Lemetti.

Under torsdagen meddelade guarden att han söker sig vidare.

– Jag trivdes bra i staden, skolan och med lagkamraterna men jag kände att situationen inte var den bästa för min basketutveckling, säger Lemetti.

Vad saknar du?

– Eftersom jag inte spelade så mycket förra säsongen är det väldigt viktigt för mig att få göra det. Det kände jag att jag inte skulle få göra så därför sökte jag andra möjligheter, svarar talangen.

Inga hard feelings?

– Nej, det är inget sådant från min sida.

I stället för ligaspel med fjolårets finallag Norrköping Dolphins blir det med största säkerhet lir i stället Fryshuset och basketettan för Felix Lemetti.

Adnan Chuk:

– Det var inget dramatiskt. Han tyckte det var bättre för hans utveckling att åka tillbaka till Fryshuet. Det är bara att önska honom lycka till.

– Jag har en ganska självklar regel när det gäller sådant här och det är att vill du inte vara här så är du fri att lämna. Det spelar ingen roll om du så har ett 14-årskontrakt. Det är ingen som är här som ska känna sig tvingad att vara det. De som är här ska vilja vara det, annars är det bara att gå.

Känns det tråkigt ändå att bli av med en sådan talang?

– Så är det ju. Men det beror ju också på hur man definierar en talang. Talang kan man vara på många olika sätt och jag tycker att de vi har här är väldigt stora talanger. Jag fokuserar på de som är här nu.

Kom det som en överraskning?

– Han tog stora steg framåt på slutet så självklart kom det som en överraskning. Men det här är överraskningarnas bransch. Det händer saker dagligen.

Hur har spelarna i truppen tagit det här?

– Jag tror att de har tagit det bra. De lever för det här och det är inget som stör oss. Vi har spelare som kommer och tränar med oss veckovis här och där så det är inga konstigheter.

Kan det här innebära ökad speltid för andra talanger i truppen?

– Det kan göra det. Vi har Felix Terins som självklart kommer jobba till sig fler minuter under året och vi har Edvin Stark som haft regelbundna minuter under hela försäsongen. Han har tagit kliv framåt. Jag är nöjd med talangerna vi har och deras utveckling. Det är kul att se hur fokuserade de är på varje träning och bara att hoppas att de orkar hålla i det.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung/Henrik Jonsson