Dahlqvists tårar: "Jävligt onödigt"

Maja Dahlqvist och Jonna Sundling körde in i varandra och VM-debutanternas medaljdrömmar krossades i Seefeld.

Jävligt onödigt att det händer i en VM-final, säger sexan Dahlqvist.

21 februari 2019 17:14

24-åringen från Borlänge var otröstlig efter den dramatiska sprintfinalen dit tre svenskor hade tagit sig. Dahlqvist var snabbast av alla i prologen, kvalet, under förmiddagen men föll i finalen efter att ha kört ihop med jämnåriga Jonna Sundling.

Det är tajt, bara jävligt onödigt att det händer i en VM-final. Att vi strular till det för varandra. Tråkigt att det förstör för båda, säger Maja Dahlqvist.

Mästerskapsdebutanterna Dahlqvist och Sundling hade medaljkänning när olyckan var framme i sista kurvan innan upploppet.

Det kändes ju väldigt bra och jag visste att om jag var nära genom kurvan där så tror jag att jag hade kunnat vinna. Men det vet man ju inte nu, säger Dahlqvist.

Hon slutade sist i finalen, drygt halvminuten bakom segrande norskan Maiken Caspersen Falla som tog sitt andra raka VM-guld i sprint.

Sundling blev fyra, drygt tre tiondelar från norskan Mari Eide på bronsplats. OS-mästaren Stina Nilsson tog en silvermedalj för Sverige. Men Dahlqvist var ledsen över sitt eget sprintöde.

Jag vann ju prologen, det har jag aldrig gjort förut. Jag hade en bra dag, en bana som passade mig bra, säger hon.

På söndag är det sprintstafetter, en disciplin som Dahlqvist tagit två världscupsegrar i under vintern.

Det är klart man vill åka. Men det är det många andra som vill också. Det är hårt om platserna.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Hjorter/TT