City väntar på sista tillståndet

Lagkaptenen Patrik Johansson kan bli aktuell för spel i Linköping Citys bortamöte med Umeå. "Han blir bättre och bättre", säger managern Melke Alan.

13 april 2019 10:00

4–0 i premiären mot Boden, efter tre mål av Fredrik Alm, var en alldeles utmärkt start för hårdsatsande och toppjagande Linköping City i division 1-fotbollen. Patrik Johansson saknades då i mittförsvaret, men har under veckan fått mindre problem med ryggen.

– Han blir bättre och bättre, säger Melke Alan.

Samtidigt ska förstås en del till för att ändra ett vinnande lag. Almir Gullit dos Santos och Pontus Rödin gjorde det bra som stabilt mittlås senast och ligger säkerligen bra till för att få fortsätta.

I offensiven hoppas City på att få välmeriterade brasseforwarden Michael Vinícius Silva de Morais spelklar, men i skrivande stund på fredagskvällen hade inte klubben fått det sista tillståndet.

– Jag har inga kommentarer när det gäller nyförvärv. Inte förrän det är helt klart, säger Melke Alan.

Hur tänker du att ni ska använda honom när han blir klar?

– Det tar vi då.

Managern var nöjd med insatsen i premiären, men räknar med en tuffare uppgift mot Umeå, som också vann sin första match. City flyger norrut under lördagen och laddar på plats.

– Vi brottade ned Boden och när vi väl gjort såg vi till att inte släppa greppet och låta dem sticka upp. Vare sig spelmässigt eller mentalt. Vi har jobbat mycket med det och att inte motståndarna någon energi, säger Melke Alan.

Precis som i fjol direktsänder vi Linköping Citys alla seriematcher på corren.se och klackspark.com. Det är gratis för prenumeranter.

Citys samarbetsklubb, AFK Linköping, fick också en bra start på säsongen med bortavinst i första matchen i division 2-fotbollen. Där väntar på lördagen hemmapremiär mot Södertälje på Linköping arena.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa