Chuk: "Vi var inte med någonstans"

"Vi var inte med någonstans och då är det tufft mot ett så här bra lag", summerade Dolphins coach Adnan Chuk ärligt.

15 april 2019 21:44

Förlust med 21 poäng och Dolphins är tillbaka med pressen på sig att försvara sin hemmaplan på torsdag för att utjämna den här semifinalduellen.

Coachen Adnan Chuk fick frågan om vad som skiljde den här matchen mot den klara segern för tre dagar sedan.

– Ganska mycket egentligen, svarade han ärligt. Det var en välförtjänt seger för Borås som gjorde det de ska göra och lite till. Vi var inte redo från början till slutet, sa han.

Med en taktiktavla i ena näven och besvikelsen inombords försökte han summera det han precis fått uppleva i Boråshallen. En ny bortamatch där laget inte kom upp i nivån och egentligen inte hade med det att göra.

Hur kunde det bli så?

– Bra fråga.

Inte lätt att svara på direkt efter matchen kanske.

– Nej, det är att åka hem och utvärdera. Så enkelt är det. Det är inte mycket mer man kan säga just nu förutom att man är besviken.

Chuk fortsatte:

– De fick göra som de ville. Vi var inte med någonstans egentligen och då är det tufft mot ett så här bra lag.

Inte minst hade Dolphins det väldigt svårt defensivt. Man fick inte stopp på Borås skyttar och starka offensiva vapen.

Hur mycket saknar ni Tim Schüberg i defensiven i en sådan här match?

– Jag skulle vilja se ett lag i den här ligan tappa två pointguards (även Edvin Stark är skadad) och ändå kunna stå emot. De som är med måste göra det eller så har vi semester om tio dagar. Så enkelt är det.

Finns det någon chans att han kan komma tillbaka i spel under slutspelet?

– Det ska mycket till. Jag har svårt att se det. Han är en ung spelare som har hela karriären framför sig och vi kommer inte chansa.

Dolphins hade en bra sekvens i matchen när man kom ikapp till minus fyra poäng efter en vass trea av Shakir Smith. Men roligare blev det inte för laget.

– Vi hade perioder där vi var okej men i det stora hela kontrollerade de matchen. Det är inte så mycket mer att säga än att gratulera dem, sa Adnan Chuk om förlusten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson