Bolsjunov vann när norska stjärnduon bröt

Alexander Bolsjunov tog sin tredje raka seger.

Där bakom hade norrmännen Johannes Høsflot Klæbo och Emil Iversen en tung dag – och bröt halvvägs in i herrarnas skiathlon över 30 kilometer i Oberstdorf.

Det var längesedan jag kände mig så här dålig, säger Klæbo till NRK.

25 januari 2020 08:34

Alexander Bolsjunov fortsätter att glänsa i världscupen. Den ryske skidstjärnan drygade ut sin ledning i totalställningen när han körde hem skiathlonen och tog sin tredje raka seger.

23-åringen höll sig framme i täten under hela loppet på nästa års VM-bana och spurtade sedan ner sina konkurrenter på upploppet. Där bakom följde fyra norrmän. Segermarginalen ner till tvåan Simen Hegstad Krüger var 0,9 sekunder. Sjur Røthe knep den sista pallplatsen före Martin Johnsrud Sundby och Hans Christer Holund.

Anmärkningsvärt var att två andra norska stjärnor, Johannes Høsflot Klæbo och Emil Iversen, valde att bryta tävlingen halvvägs in i loppet, avhängda från kampen om pallplatserna.

"Beckmörkt"

Efteråt erkände båda att ingenting fungerade.

Jag vet inte riktigt... Det var längesedan jag kände mig så dålig som i dag. Det var beckmörkt. Det är inte lönt att åka runt här och inte få till något. Det kändes inte bra i kroppen. Det blev tungt ganska tidigt, säger Klæbo till NRK enligt VG.

Han har vunnit den totala världscupen två år i rad, men tror inte att det blir någon tredje raka.

Det ser mörkt ut.

Emil Iversen menar att det var snudd på komiskt ute i spåret.

Jag tror att det var ganska lika för mig och Klæbo. Det var helt svart, liksom. Jag är lite orolig för kroppen, för det är ingenting som fungerar.

Burman bäste svensk

Jens Burman blev bäste svensk på 16:e plats. Upp till vinnaren skiljde det 46 sekunder och Burman var inte nöjd med sina skidor.

På klassiska var det tungt och dåligt fäste. Tyvärr förstörde det dagen. Jag kan inte bedöma hur de andra har haft det, men jag vet i alla fall vad som gick fel för mig, säger han till Aftonbladet.

Calle Halfvarsson har varit magsjuk och valde att stå över tävlingen för att vila upp sig inför söndagens sprint.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT