Belgien: "Vår plikt att bli trea"

En bronsmatch är en missad finalmatch – en match man egentligen inte vill spela.

Men såväl Belgien som England vill såklart avsluta VM snyggt.

Det är vår plikt att sluta trea – för landet, laget och spelarna, säger Belgiens mittfältare Axel Witsel inför bronsmatchen.

14 juli 2018 06:00

Det är andra gången Belgien och England möts under VM i Ryssland. Den första matchen, den sista gruppspelsmatchen, spelade mindre roll då båda lagen redan var klara att gå vidare från gruppen.

Den här matchen gäller en tredje plats i VM – men Englands förbundskapten Gareth Southgate har ändå sagt att det är "en match som inget lag vill spela".

Trots det vill båda laget avsluta VM med flaggan i topp – och för Belgiens del skulle en bronsmedalj innebära landets främsta placering någonsin i ett fotbolls-VM.

Det är inte varje dag vi har möjligheten att spela den här typen av VM-match. Vi är motiverade även om kvällen efter semifinalen var tuff, säger mittfältaren Axel Witsel.

Belgien förlorade semifinalen mot Frankrike med 0 – 1 och matchen mellan England och Kroatien slutade 1– 2 efter förlängning. Frågan är vilket av lagen som mentalt lyckats ladda om bäst inför dagens match.

Vi vill inte lämna VM med något annat än en bra känsla. Vi kommer att ge allt för att nå dit och det skulle vara en bedrift att bli trea för första gången i Belgiens historia, säger Belgiens förbundskapten Roberto Martinez.

Rättad: I en tidigare version hade Axel Witsel fått fel namn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT