Basen om managerryktet: "Se vad som händer"

Ryktet om Jens Gustafsson och Malmö FF avtar inte. För att det ligger något i det? "Mig har det inte nått över huvud taget", säger IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt.

29 oktober 2019 20:10

En allsvensk omgång återstår. Och det är inte vilken avslutning som helst. Djurgården kommer till ett utsålt Östgötaporten på lördag för att säkra SM-guldet. Vad händer när den rafflande toppstriden är över? Uppgiften att Jens Gustafsson skulle vara aktuell för Malmö FF har levt en tid – och fortsätter att vara ett hett diskussionsämne på sociala medier. 

Peter Hunt ger följande svar om "Peking" är på väg se managern försvinna söderut:

– Aldrig hört talas om det om jag ska vara riktigt ärlig. I sådana fall är det många inblandade parter som håller det hemligt. Mig har det inte nått över huvud taget. Jag läser vad ni skriver och andra skriver. 

– Rykten kan komma i svang. Jag är totalt ovetande om att vår manager skulle till Malmö. Sedan får vi se vad som händer, man ska aldrig vara för kategorisk i fotbollsvärlden, men det är inget jag känner till över huvud taget. 

Jens Gustafsson som ersatte förbundskaptenen Janne Andersson våren 2016 har en tredjeplats, en sjätteplacering och en andraplats under sin tid i IFK.

I september 2018 enades parterna om en förlängning. 41-åringen är under IFK-avtal över 2021.

Den här säsongen kommer han som bäst sluta fyra med Kamraterna.

– Vi skulle definitivt inte tycka att det var någon bra lösning eller alternativ att bli av med några av våra tunga ledare i det här skedet. De har ett mer långsiktigt arbete att göra. Men – som sagt – man vet ju aldrig. De stora tunga klubbarna har ju lite mer muskler, fortsätter Peter Hunt. 

Känns Jens som den typen av manager ni vill ha?

– Jens är ju fortfarande en ganska ung tränare och manager. Jens har absolut ingenting att be om ursäkt för arbetet han gjort här. Han kom till Norrköping, inte alls med erfarenhet runt spelaraffärer och annat. I dag har vi en betydligt bredare organisation. Stig (Torbjörnsen) exempelvis som hjälper Jens med scouting. Det är ganska högljutt när de diskuterar, men det är bra. Det visar på dynamik. 

I en intervju med Sporten i början av oktober delade Jens Gustafsson med sig av synen att vara uppskattad och uppmärksammad

– Jag vet hur det fungerar på något sätt, men det är ju roligare att läsa det än något annat om jag ska vara uppriktig, men det är inte så att det påverkar vardagen. När vi tränare lyfts fram på något sätt så är det ett resultat av att spelarna och laget har gjort bra resultat och utvecklats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung