Norrköpingstjejen, som tävlar för Linköpings Fältrittklubb, är onekligen i fin form.

De inledande klasserna i femstjärniga tävlingarna i Samorin, Slovakien, har inneburit en seger, en tredjeplats och en fjärdeplats.

– Hästarna är i väldigt bra form, menar Malin Baryard Johnsson till ridsport.se

Artikelbild

Hon vann 1.40-metersklassen med Second Chance efter en "dubbelnolla" och fick för det drygt 25 000 kronor. Därefter blev det en tredjeplats i en 1.45-hoppning efter en ny felfri runda, som gav närmare 40 000 kronor i prispengar. Också det på Second Chance, ett skimmelsto som även kallas "Märta".

– Märta är helt fantastisk. Hon vinner nästan hela tiden, säger Baryard Johnsson.

Hennes andra skimmelsto, Cue Channa – "Gullan" – ville också ta hem pris. I fredagens stora klass, Longines Grand Prix över 1.60-metershinder, var ekipaget ett av fyra som var dubbelt felfritt, men med en tid som räckte till fjärde plats. Den starka insatsen gav drygt 160 000 kronor.

– Det var väldigt roligt med Gullan i dag. Hon kändes jättefin, säger Malin.

Några hästar halkade i omhoppningen på den stora gräsbanan, så också Cue Channa i en sväng som därmed tog lite längre tid.

– Det regnade hela dagen i går så det var lite halt på vissa ställen, men det är ingen fara. Banan är jättefin annars, säger Malin till sajten.

Hon är på anläggningen i Slovakien för första gången, och gillar det hon fått se och uppleva.

– Det är helt fantastiskt här. Det är en makalös anläggning, hit kommer jag gärna igen.

Hela Europaeliten är på plats i Samorin för att rida den första omgången av Longines FEI Jumping Nations Cup. Lagtävlingen rids på söndag.