Bara åtta utespelare på IFK:s träning

Åtta utespelare och tre målvakter. Skadekris i IFK Norrköping inför helgens match?

Ingen Alexander Fransson, Simon Thern, Lars Krogh Gerson, Kasper Larsen, Christoffer Nyman eller Filip Dagerstål.

Ian Smith, Pontus Almqvist, Kevin Àlvarez, Christopher Telo och Isak Bergmann Jóhannesson syntes inte till. 

Lägg till att Maic Sema rehabtränade under onsdagens förmiddagsträning så var det en given fråga att ställa till Jens Gustafsson efter passet: "Var är alla"?

– Dels så hade vi U21-match i går. De kör återhämtning idag. Sen hade vi tre matcher förra veckan, varav den sista var en gräsmatch. Vår bedömning var att några av spelarna behövde ytterligare en dags återhämtning. 

– Det spelar in var vi är i säsongen också. Det gjorde att vi hade ett så kallat kombopass idag, där vi låter spelarna själva bestämma vad som är bäst för deras utveckling. Några som spelade i Falkenberg körde åter återhämtning idag, förklarar IFK-managern. 

Även om IFK plockade tre raka segrar mot Örebro, AFC Eskilstuna och Falkenberg så var det en ansträngning. 

– Jag kan inte säga att den perioden satt i hårdare än tidigare men när man gjort en trematchersperiod så kan det få en negativ effekt i några dagar till, fortsätter Gustafsson. 

Med det sagt är det några som är frågetecken inför lördag?

– Nej, inte mer än de som inte varit frågetecken innan. Maic (Sema) tror och hoppas jag, utan att veta 100 procent, ska kunna vara på träningsplanen i morgon (torsdag). Kalle (Holmberg) och Thern (Simon) är fortfarande inte uttagningsbara. Men jag tror att i tillägg till Falkenberg att vi får tillbaka Maic.

Kasper Larsen klev i paus borta mot Falkenberg.

– Han fick en smäll på ett ställe där han hade ömhetskänsla på innan. Det var en försiktighetsåtgärd att ta det bytet, menar IFK-managern. 

Där har Castegren ersatt bra?

– På ett fantastiskt sätt. Jag ser det som att vi har fyra väldigt duktiga mittbackar där "Henka" har fått stå år sidan lite mer – även om att han förtjänat att spela. Det är det tuffaste man står inför när spelarna förtjänar att spela men man måste man välja. Henka har varit ett föredöme i hur han uppträtt.

Du räknar med Kalle Holmberg och Simon Thern mer i år?

– Absolut. De behöver den här matchen (Sundsvall) också, sen tror jag att de mer och mer är med på träningsplanen efter denna veckas slut. Jag hoppas det, säger Jens Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa